Dansk Magisterforening

Dorte vinker farvel til 8 timers arbejde, 8 timers fritid og 8 timers søvn

© Foto: Privat

Nyt job Lasse Have Yde
Del artikel:

Dorte Grannov Balslev rykker teltpælene op i sit arbejdsliv for anden gang i karrieren. Hun er sprunget ud som selvstændig og er klar til at påbegynde sit "tredje arbejdsliv".

Det er ikke første gang, Dorte Grannov Balslev har skiftet karrierevej i sit liv.

I 10 år arbejdede hun som sygeplejerske, indtil hun valgte at skifte spor og uddanne sig i musik- og dansevidenskab på universitetet. Efter 17 år i forskellige stillinger på Det Kongelige Teater er Dorte Grannov Balslev igen nået til en skillevej i arbejdslivet. Nu ønsker hun større frihed til at tilrettelægge sin egen tid.

"Jeg mærkede, at det begyndte at slide på mig at være i den faste trummerum, der i bedste fald består af 8 timers arbejde, 8 timers fritid og 8 timers søvn i et fast mønster. Jeg blev inspireret af at opleve, at mange initiativrige entreprenører kunne gøre en mindst lige så fin forskel på deres egne betingelser i nogle friere rammer", fortæller hun.

Det er i høj grad de friere rammer, Dorte Grannov Balslev ønsker sig ved at blive selvstændig.

Hun tror på, at friheden som selvstændig kommer til at danne grobund for at leve et mere bæredygtigt liv på flere parametre. Et bæredygtigt liv betyder for Dorte Grannov Balslev, at hun har friheden til at bestemme sine egne arbejdstider og tilrettelægge sin tid, men også at have et mere bæredygtigt forbrug.

Hun har gennem flere år fokuseret mere og mere på at nedbringe sit forbrug grundet klimakrisen, hvilket også har betydet, at hun har opnået en større økonomisk frihed.

"For mig handler det i høj grad om frihed til at planlægge min egen tid, og hvor jeg skal være hvornår. Jeg er meget glad for at rejse og flytte mig til nye perspektiver. Det giver mig inspiration og udvikler mig som menneske. Derfor er det også vigtigt, at der er balance mellem mit faglige virke som konsulent og mine øvrige interesser såsom permakultur, den bæredygtige dagsorden og yoga", siger hun.

Dorte Grannov Balslevs virksomhed kommer til at bestå af to ben.

Det første ben er en konsulentvirksomhed med projekter, der kan inddrage civilsamfundet i musik og scenekunst, som har været hendes speciale i arbejdslivet.

Det andet ben er et ønske om at engagere sig i den grønne omstilling ved fx at skabe en blog, som kan inspirere andre mennesker.

Og ved siden af sin virksomhed arbejder hun også som fast skribent for scenekunstmediet ISCENE.

 

}