Der er ingen arbejdsgivere, der efterspørger 4-årige halvkandidater, og de unge, der må nøjes med den uddannelse, kan risikere at blive stillet dårligt på arbejdsmarkedet, skriver DM's formand, Camilla Gregersen.
Vi er alle forskellige, og derfor er det så godt med det fleksible arbejdsmarked, hvor nogle kan vælge at arbejde fire dage om ugen eller arbejde delvist hjemmefra, skriver bladansvarlig journalist Anna Dalsgaard.
Selvom atomkraft altid har været et kontroversielt emne i Danmark, så kan det måske være en del af løsningen på en øget forsyningsusikkerhed efter boykot af Rusland og skyhøje energipriser. Derfor spørger Akademikerbladet to eksperter, om Danmark bør genoverveje sin holdning til atomkraft.
Anne Lejbach Jørgensen, seniorkonsulent i Røde Kors, er med til at tilrettelægge modtagelse af flygtninge og afholde integrationsaktiviteter i samarbejde med frivillige.
I AkademikerPension er tryghed et nøgleord. Derfor har vi indbygget en udjævningsmekanisme, der skal sikre stabilitet i dine pensionsudbetalinger år efter år, når du er på pension.
Nanna Bruun har fået job i virksomheden Elderlearn – en virksomhed, der matcher danske seniorer, der savner social kontakt, med tilflyttere fra udlandet, der vil lære dansk sprog og kultur.
Fleksibiliteten har givet Rasmus Kruse Andreasen overskud og lyst til at sidde i storrumskontor, og Gry Annika Jensen går typisk en lang tur hver fredag.
Arbejdslivsforsker Janne Gleerup har fulgt eksperimentet med den firedages arbejdsuge i Odsherred Kommune fra starten. Selvom coronaen fik ændret på præmisserne for forsøget, har eksperimentet leveret brugbar indsigt i trivsel og fleksibilitet.
Sune Dogan har ansvaret for 14 medarbejdere hos it-konsulentvirksomheden Hesehus. For nylig foreslog han en af sine ansatte at gå ned i tid, fordi medarbejderen havde svært ved at få arbejdslivet til at gå op med livet som småbørnsfar.
Siden 2013 er de studerendes økonomi blevet udhulet af en lav satsregulering af SU’en, og en Nordea-beregning viser stort underskud i deres økonomi. Men SU-forligspartierne har ikke noget bud på en varig løsning.
Eksistensberettigelsen er truet, hvis man som virksomhed ikke forstår, hvor vigtig bæredygtighedsdagsordenen er, mener Jeanette Fangel Løgstrup, som i flere år
har arbejdet med bæredygtighed i virksomheder.
Studerende, universiteter og arbejdsgivere får selv lov til at pege på, hvilke kandidatuddannelser der skal forkortes fra 2 til 1 år. Nu undrer de sig: Hvorfor bliver vi først spurgt, efter at regeringen har besluttet det?
Ifølge regeringens reformudspil – Danmark kan mere III – er udgifterne til administration i kommunerne vokset med 2,5 mia. kr. siden 2013. Men det er lodret forkert, siger økonomiprofessor.
Nature-tidsskrift vil nu ændre eller afvise forskning, som ved konsultation med interessegrupper vurderes som "potentielt skadevoldende" for individer og befolkningsgrupper.
Det har været et politisk ønske gennem flere år, at universiteterne skulle gøres mere erhvervsrettede. Det er blandt andet sket gennem praktikforløb, hvor de studerende prøver deres uddannelse af – og hvem vil ikke gerne have erfaring? Men holder nogen øje med praktikantarbejdsmarkedet, som flere studenterformænd kalder et tilfældigt lotteri? Akademikerbladet undersøger praktikantarbejdsmarkedet for universitetsstuderende.
Petros Draiby blev inspireret til at udvikle et digitalt praktiksite for studerende, da han fik afslag på virksomhedspraktik på grund af manglende erfaring.
Malte Hertz Jansen har siden 2015 kæmpet for, at universitetspraktikanter bliver betalt for deres arbejde. Han tager en virksomhed ad gangen og spørger dem direkte: Hvorfor betaler I ikke jeres praktikanter?
Anna Kryvous er sirlig perfektionist, glødende heavy metal-fan og ukrainer. Hun bor i Danmark og hjælper hjemlandet gennem sin faglighed, men efter flere måneders fuldt blus er der hårdt brug for en pause.
Efterspørgslen har været stor efter ny dansk-ukrainsk ordbog, der skal hjælpe kommunikationen mellem danskere og ukrainske flygtninge. Læs her, hvordan man på rekordtid får stablet en ordbog på benene.
Studenterpræst Jens Munk bliver flittigt brugt af de studerende på Aarhus Universitet. Hver uge har han 15-20 samtaler med studerende, der kommer til ham med alt fra skyld og skam til præstationsangst og kærestesorg.
Anne Lejbach Jørgensen, seniorkonsulent i Røde Kors, er med til at tilrettelægge modtagelse af flygtninge og afholde integrationsaktiviteter i samarbejde med frivillige.
Danmarks Nationalleksikon har fået en større bevilling på finansloven samt fondsmidler og har nu brug for et stort antal forskere med solid viden, som har tid til at være fagansvarlige på deres felt.