Dansk Magisterforening

Lydsiden til alverdens computerspil designes i Tranbjerg

© Foto: Privat

Nyt job Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

Lyddesigner Thea Randlev Hundebøl har fået job i den tyske spilgigant Crytek.

Thea Randlev Hundebøl har netop taget et stort skridt ud på det internationale marked for lyddesign.

Bopælen i Aarhus-forstaden Tranbjerg forbliver uændret, men den jyske it-virksomhed med få ansatte, hvor hun har arbejdet i to år, er skiftet ud med spilgiganten Crytek, der har base i Frankfurt.

"Jeg vil gerne blive dygtigere, især til det kreative, men også til det tekniske. Det er der bedre grobund for, når man kan sparre med dygtige kolleger fra hele verden", siger Thea Randlev Hundebøl.

I Danmark er der kun tre arbejdspladser, der har mere end én lyddesigner ansat.

"I min nye afdeling er vi 10 nye og gamle i branchen med et godt miks af erfaringer. Vi arbejder fra forskellige steder i Europa og har en projektleder, der sidder i Indien. Vi mødes fast en halv time hver dag og giver derudover feedback, udvikler koncepter og diskuterer ideer med hinanden, og det er præcis den type af faglig udvikling, jeg har søgt efter", siger Thea Randlev Hundebøl.

Hun er 30 år og blev i 2019 cand.it. i audiodesign med en bachelor i musikvidenskab fra Aarhus Universitet. Selvom der er masser af it i det nye job, opfatter hun sig mest som designer. Hun er vild med de udfordringer, der ligger i at lave lyd til computerspil.

"Når du arbejder med lydsiden af en film, er det lineært, for der ligger et fast manus, og lydarbejdet får ikke altid den fornødne respekt. I gaming ved du aldrig, hvor spilleren bevæger sig hen, om der skal være fodtrin på grus eller græs, og om døren bliver sparket op eller bare åbnet. Det er meget tilfredsstillende at sidde og fifle med rumklang, ekko, fjerne støj fra forskellige frekvenser og skabe den helt rigtige lyd til gaminguniverserne", forklarer Thea Randlev Hundebøl.

Det er også sjovt at være med i konceptudvikling fra start til slut:

"Jeg er selv mere designer end tekniker, og jeg kan godt lide at tage ud på optagelser. På min nye arbejdsplads er der forståelse for, hvad det kræver at skabe et godt lydmateriale. Så kan jeg godt leve med, at der fremover bliver en del ture frem og tilbage til Frankfurt".

© Foto: Privat
}