Dansk Magisterforening

Tilbage til formidlingseksperimenterne: Fra rock til Storm P

© Foto: Privat

Nyt job Lasse Højsgaard
Del artikel:

Sidsel Risted Staun rykker fra ROMU til Frederiksberg som formidlingschef.

Mulighed for en mere fordybet indsats.

Sådan forklarer Sidsel Risted Staun, hvorfor hun har skiftet jobbet som kommunikations- og formidlingschef på ROMU ud med en tilsvarende stilling på Frederiksbergmuseerne.

ROMU har ti udstillingssteder – lige fra jernalderarkæologi i Lejre til rockmuseet Ragnarock. På Frederiksberg er der fire med Storm-museet og Cisternerne som de mest kendte. Det gør, at Sidsel Risted Staun kan arbejde mere grundigt med et fælles værdisæt, der skal komme til udtryk i udstillingerne og den øvrige formidling.

"Det er værdier, som for eksempel at vi gerne vil være et nærværende sted for borgerne. Og sådan nogle værdier gør en forskel, hvis de er ordentligt implementerede. Fordi vi ikke er større, kan vi skabe et fælles fodslag gennem vores værdier", fortæller hun.

En anden opgave, der ligger foran hende, bliver at opbygge undervisningsområdet på museerne.

"Skolerne har selvfølgelig altid kunnet komme på vores museer, men det er vigtigt at have professionelt tilrettelagte undervisningsforløb for børn og unge, så skolerne klart kan se, hvad de kan bruge os til", siger hun.

Det, der dog mest har trukket Sidsel Risted Staun ind mod storbyen, er ønsket om mere eksperimenterende formidlingsarbejde.

"For nogle år siden foregik der en masse eksperimenter på museerne generelt, men så forsvandt statens formidlingspuljer, og der er kommet mere fokus på at få en masse betalende gennem møllen. Men på Frederiksbergmuseerne har man holdt fast i en grundlæggende innovationskultur. For eksempel en særlig "sundhed og kultur"-profil, hvor vi samarbejder med det lokale sundhedscenter og forskellige patientforeninger om at tilrettelægge oplevelser for deres medlemmer. Den slags har jeg været meget optaget af hele mit arbejdsliv".

 

}