Dansk Magisterforening

Kommissær og strikkekone: "Knitting keeps you focused"

"Jeg er en lille smule rastløs. Jeg skal næsten altid lave et eller andet", siger Margrethe Vestager om sin passion for strik. © foto: Bjarke Ørsted/Ritzau Scanpix

Ledelse, Arbejdsmarked, EU, Sociale medier, Stress Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

EU´s konkurrencekommissær strikker altid under officielle møder, og hun har altid har et par pinde og et garnnøgle gemt i sin taske.

Margrethe Vestager tiltrækker sig ikke kun opmærksomhed, når hun lægger arm med Google, Facebook og Amazon.

I september sidste år gik billeder af EU’s ledende næstformand og konkurrencekommissær viralt, da hun blev filmet under Ursula von der Leyens årlige "State of the Union-tale" i Europa-Parlamentet.

På klippet sidder Margrethe Vestager med mundbind på og er lige så dybt koncentreret om sit strikketøj som om kommissionsformandens ord.

Margrethe Vestager var strikkekone, længe før hun blev toppolitiker.

Faktisk er hun godt på vej til at have strikket 150 styks elefantbamser.

Tidligere strikkede Margrethe Vestager især børnetøj og halstørklæder. I dag er det de små tøjelefanter, som ikke fylder for meget i tasken, hun har kastet sig over. Kærligheden til snabeldyret kommer ikke ud af det blå:

"Den er social. Den lever i grupper, der bliver ledet af hunner. Den er venlig, men har også en god hukommelse. Sådan en ven er god at have", forklarede konkurrencekommissæren til talkshowværten Skavlan i 2018.

Det er ikke usædvanligt, at hun forærer sine farverige kreationer til kolleger. Og for syv år siden donerede hun tilmed en elefant til brug ved en auktion for den danske sømandskirke i Brooklyn, New York. Ifølge Billed-Bladet startede buddene på strikdyret ved 200 dollars.

I et portræt i New York Times i 2015 beskrev avisen, hvordan konkurrencekommissæren altid strikkede ved officielle møder, og til Berlingske Tidende fortalte hun samme år, at hun altid har et par pinde og et garnnøgle gemt i sin taske.

"Jeg er en lille smule rastløs. Jeg skal næsten altid lave et eller andet", sagde hun til avisen. På Twitter kommenterede hun på sin hobby i 2018 med ordene: "Knitting keeps you focused".

}