Dansk Magisterforening

Har man nogen reel indflydelse på sit pensionsselskab?

Spørg om pension
Del artikel:

Har bestyrelsesmedlemmer reel indflydelse på investering og strategi i pensionsselskabet?

Spørgsmål fra medlem

Jeg har set, at der er valg til bestyrelsen i AkademikerPension. Derfor vil jeg høre, om man som bestyrelsesmedlem har nogen reel indflydelse?

- Ole Jørgensen, medlem af AkademikerPension

 

Svar fra AkademikerPension

Bestyrelsen består af 10 medlemmer. De fem bliver valgt ved direkte valg blandt vores medlemmer. To skal være særligt sagkyndige og have erfaring fra branchen. Tre medlemmer bliver udpeget af henholdsvis Dansk Psykologforening, Gymnasieskolernes Lærerforening og DM.

Bestyrelsen har hovedansvaret for at drive AkademikerPension. Da pensionskassen er en finansiel virksomhed, er selskabet underlagt en omfattende lovgivning. Derfor kan bestyrelsen ikke beslutte hvad som helst. En af de meget vigtige ting, som bestyrelsen beslutter, er vores investeringsstrategi. Altså de overordnede rammer for, hvordan vi investerer medlemmernes knap 150 milliarder kroner.

Det er også bestyrelsen, der står bag tilgangen til ansvarlighed. I dagligdagen arbejder direktøren og medarbejderne i AkademikerPension efter de rammer, som bestyrelsen har fastlagt. Så der er reel indflydelse og dermed også god grund til at stille op.
Du kan læse mere om valget på www.akademikerpension.dk/valg2021.


Kenneth Petersen,
markeds- og kundechef i AkademikerPension

Send dit spørgsmål til kep@akademikerpension.dk.

}