Dansk Magisterforening

DM Akademikerbladet nr. 6, 2021

Tema om mareridt på museet

Download magasin

Hvorfor skal de unge igen betale prisen?

Hvorfor er det endnu engang dimittenderne, som skal betale prisen. Det spørger Camilla Gregersen om i denne leder.

Leder

Husk hamsterhjulet

En 4-dages arbejdsuge er forjættende. Men jagten på en kort arbejdsuge risikerer at tømme arbejdet for menneskeligt indhold. Lektor Henrik L. Lund anmelder bogen Brænd Hamsterhjulet.

Skal mit pensionsselskab igen købe aktier i olieselskaber?

Jeg læste i Jyllands-Posten, at I har fået en løftet pegefinger af Finanstilsynet. Der stod i artiklen, at I har ekskluderet for mange fossile selskaber. Det undrer mig, da jeg jo opfatter det som ansvarligt ikke at investere i fx olie, men betyder den løftede pegefinger, at I igen skal købe aktier i olieselskaber? Ole Jørgensen, medlem af AkademikerPension

På arbejde med landets hårdeste kriminelle »Jeg har ikke oplevet nogen, der ikke er flink og rar og siger goddag«

Stine Forsberg Jørgensen skal rådgive socialrådgivere i landets mest sikre fængsel

Faste elementer

Mareridt på museet

Mobning. Bagtalelse. Stress. Beretninger om grænseoverskridende adfærd og skandaløst arbejdsmiljø på danske museer havner gang på gang i medierne og ofte med ledelsen i centrum. Hvorfor?

Efter flere år med elendigt arbejdsmiljø: »Vi har tydeligt fået det bedre«

På Roskilde Museum er et betændt arbejdsmiljø blevet vendt til det bedre. Museets nye direktør får en stor del af æren.

Mareridt på museet

Kunsten kalder

De unge strømmer ind på de kunstneriske uddannelser. De vil være fx arkitekt, designer eller konservator ligesom Glyptotekets 51-årige Rebecca Hast. Hvorfor søger de mod en branche, der er i knæ efter corona, og hvor ledigheden er særligt høj?

Keramikstuderende: "Jeg er ikke bange for fremtiden"

DM Akademikerbladet har mødt to studerende på kunstneriske uddannelser til en snak om en usikker fremtid.

Kunstneriske uddannelser

Der er ingen, der tænker: Yay! Jeg er på dagpenge!

Regeringen vil give færre dagpenge til nyuddannede. Det vil gøre de nyuddannede 2.400 kr. fattigere end studerende på SU, viser udregninger fra Nordea. Katharina Sejr er en af de dimittender, der allerede i dag har svært ved at få pengene til at række.

For tredje år i træk vil politikerne lukke Grundtvig-centeret: »Vi føler os som en ligegyldig skakbrik«

De har prøvet det før. Nu er det sket igen. I de seneste tre finanslovsudspil har regeringen fjernet bevillingen til Center for Grundtvigforskning på Aarhus Universitet. Centerleder og lektor Katrine Frøkjær Baunvig fortæller om at lede en arbejdsplads, der er i konstant fare for at lukke.

Jeg viste min ansøgning til fem kloge folk. Den fik tæv

Akademikerbladets journalist skrev en ansøgning til et job. Men den var grim, ukonkret og handlede om ham selv, ikke jobbet.

Talknuserne i DR kommer fra humaniora

Aktiekurser og regnskaber var ikke en del af pensum på religionssociologi og retorik. Men baggrunden i humaniora gør det nemmere at fortælle tunge talhistorier, mener DR’s erhvervskorrespondent Jakob Ussing og DR’s økonomikorrespondent Casper Schrøder.

Under corona fandt vi ro. Nu stresser vi lige så meget som før

Stressniveauet faldt markant blandt akademikere under hjemsendelsen. Nu er det tilbage på samme høje niveau som før. Hvad siger det om vores arbejdsliv?

1 ud af 4: Stressede studerende går til læge og psykolog

Hver fjerde stressede studerende har måttet søge professionel hjælp. Studielivet kan føles som »et uoverskueligt monster«, forklarer én. Løsningen kan være mere åbenhed.

Sandhedskamp

Aktivisme! Subjektive mavefornemmelser! Politikere tordner mod forskning i køn og racisme. Der mangler evidens, siger de. Men hvad er evidens overhovedet, og kan man virkelig ikke udføre rigtig forskning uden?

Nyheder
}