Dansk Magisterforening

Månedens gang på #SoMe

Lasse Højsgaard
Del artikel:

DM Akademikerbladet har været på internettet og bringer her højdepunkter fra forsommerens små og store retoriske kampe på de sociale medier.

Mamas spaghetti

Langeland gav langemand

Små tuer kan vælte store læs. Med en effektiv mobilisering – blandt andet i FB-gruppen “Langeland står sammen” – fik langelænderne regeringen til at ombestemme sig om flytning af et flygtningeudrejsecenter fra Bording i Jylland til Bagenkop. Det imponerede blandt andet Jacob Netteberg, byrådsmedlem i Rudersdal: “Jeg skal lige forstå ... selvom 10 x så mange danskere har demonstreret imod at sende kvinder og små børn tilbage til massemorderen Assad, har @mattiastesfaye ikke indkaldt til en rundbordssnak med andre om det, vel? Kan man hyre Langeland til flere mærkesager? #dkpol #dkmedier”. Angsten for de udviste flygtninge – nogle dømt for kriminalitet – var voldsom, men måske lidt overdrevet, som Lotte Smith-Petersen skrev på FB: “Hvis nu nogen af jer skulle være blevet bekymrede for, hvordan vi har det i Bording, vil jeg bare sige tak, vi har det rigtig godt! Vi oplever aldrig noget, naboerne har heller aldrig oplevet noget. Indimellem møder man nogle af “dem” fra Kærshovedgård i Fakta, hvor de opfører sig rimelig normalt, når de har inkasseret deres flaskebon”.

Ommere

Svend Brinkmann har gjort det til sin levevej at vende vores leveregler på hovedet. Både i bøger og drypvis på hans SoMe-profiler som for eksempel disse omskrevne ordsprog.

De røde pennes torturkammer

}