Dansk Magisterforening

DM Akademikerbladet nr. 4, 2021

Tema om reboarding

Download magasin
Redaktørens kommentar

Månedens gang på #SoMe

DM Akademikerbladet har været på internettet og bringer her højdepunkter fra forsommerens små og store retoriske kampe på de sociale medier.

Skak er dannelse: “Det er som at plante et frø med gode værdier”

Andreas Kragh Jacobsen skal i Dansk Skoleskak arbejde med at udbrede skakspillet på danske skoler.

Faste elementer

Tidlig selvpension vil udfordre velfærdssamfundet

Det giver eksistentiel frihed at gå på pension som 45-årig, men hvis tendensen breder sig, vil velfærdssamfundet ikke hænge sammen, siger eksperter. Alligevel vil bevægelsen vokse, spår fremtidsforsker.

Vibe Maria er på dagpenge, men investerer for at kunne gå på pension som 68-årig

Udsigten til en høj pensionsalder kombineret med manglende jobsikkerhed har fået historiker Vibe Maria Martens til at kaste sig ud i investeringsmarkedet.

Tema om tidlig selvpension

Kontorlivet bliver aldrig det samme igen

Som leder skal du forberede dig på, at medarbejderne har forandret sig under hjemsendelsen. Her er eksperternes bud på, hvordan du kommer godt tilbage.

Kære chef, du skal have tjek på det digitale

Blended working er kommet for at blive – også efter 1. august – så du skal have tjek på det digitale og være i nær kontakt med medarbejderne. Her er eksperternes gode råd til at lede på distancen.

Relationer er det vigtigste for lederen – også efter corona

For Ina Jochimsen er interessen for hver enkelt medarbejder og for fællesskabet vital. Ikke mindst når hun bedriver ledelse på distancen.

Hjemmearbejde kræver hjemmebesøg

Som distanceleder havde Martin Sandvad svært ved at fornemme, at nogle medarbejdere ikke var glade og endda gik ned med stress. Det tog han konsekvensen af.

Tema om reboarding

Undersøgelse: 11 procent føler sig overvåget i arbejdstiden

De fleste danskere i arbejde oplever, at deres leder har tillid til dem. Men der er også en stor gruppe på 11 procent, der oplever, at de bliver overvåget i arbejdstiden.

Overvågning kan føre til stress på arbejdspladsen

Nemlig.com har i den seneste tid været i vælten efter afsløringer af firmaets konstante monitorering af sine lageransatte. Monitorering af ansatte findes dog også i stor stil hos de højtuddannede, fortæller forsker.

Tema om overvågning

Jeg er kommet ind i en verden, jeg ikke vidste eksisterede

Årets vinder af DM’s Forskningspris er blevet en populær herre hos både regeringen, sundhedsmyndighederne og landets medier. Viggo Andreasen er overvældet over interessen.

Vi tænder ikke lys for at se, men for at føle

Hvis det bare handlede om at se, kunne vi lige så godt sætte store neonrør op over det hele. Men det gør vi ikke, for lys og belysning er med til at skabe stemninger og sociale fællesskaber. Det viser lektor Mikkel Billes forskning.

Tema om DM's forskningspris

Statens Serum Institut betaler millioner for overarbejde

Akademikere i Statens Serum Institut fik i 2020 samlet udbetalt over to millioner kroner i merarbejde, fordi de ikke havde tid til afspadsering. “Vi har stadig travlt”, siger SSI.

Styrelse bremser aftaler om hjemmearbejde

Regeringens ønske om at fremme hjemmearbejde efter corona kan paradoksalt tvinge ansatte i staten til fuldt fremmøde på arbejdspladsen efter sommerferien. Medarbejder- og Kompetencestyrelsen har sat en bremse for nye lokalaftaler.

Deltid kan koste 10.000 kr. om måneden på pensionen

Stadig flere akademikere arbejder deltid, og det kan betyde op til 10.000 kr. mindre udbetalt i pension om måneden, viser nye tal.

De digitale detektiver

De er forskere, men deres arbejde minder mere om en kriminalbetjents. De opklarer digitale forbrydelser og skaber sig fjender i lyssky afkroge af cyberspace. Vi er alle sammen afhængige af dem i kampen mod disinformation.

Mange fine intentioner for ligestilling, men der sker meget lidt

Under første halvdel af Socialdemokratiets regeringsperiode er der bare vedtaget én lov på ligestillingsområdet.

Akademikere i fleksjob har fundet hinanden i et netværk

I DM’s nye netværk FleksAjob har medlemmerne alle nedsat arbejdsevne. Men de taler sjældent om sygdom. I stedet bruger de netværket til at skabe fokus på akademikere i fleksjob.

Nyheder
Debat
}