Dansk Magisterforening

Datingservice for foreninger: “Fællesskaber har brug for et comeback”

© Foto: Privat

Nyt job
Del artikel:

Filosofikandidat Frederik Bovbjerg er startet som projektleder i Frivilligcenter Rebild.

Selv om man står uden for arbejdsmarkedet, kan man sagtens være til stor nytte for lokalsamfundet. Det har de set i Rebild Kommune.

“Der går en masse borgere, der har noget at byde ind med, og som kan have gavn af at være med i nogle fællesskaber. Samtidig har man en masse foreninger, der godt kan bruge flere frivillige og deltagere. Der er et match,” fortæller Frederik Bovbjerg.

Han er blevet ansat i Frivilligcenter Rebild som projektleder for projektet “Flere Med”, der er et samarbejde med Rebild Kommune og Dansk Røde Kors. Her er Frederik Bovbjerg i øjeblikket i gang med at opbygge et kartotek over foreninger og deres behov for frivilligt arbejde. Og fremover bliver opgaven at finde de gode “match” blandt kommunens ældre, handicappede uden for arbejdsmarkedet og udsatte voksne – for eksempel personer, der er ensomme eller psykisk sårbare.

“Det kræver ikke en stor indsats – noget så simpelt som at brygge kaffen i en bankoklub eller vaske tøjet i en sportsklub vil være rigtig fint. Men det handler lige så meget om at få folk ud og være med”, siger han.

Efter at have været ansat i Hjørring Kommunes tekniske forvaltning følte Frederik Bovbjerg, at han havde brug for et job, hvor det menneskelige islæt var lidt mere i højsædet. Og i frivilligcenteret så han en opgave, som i den grad rimer på hans egne værdier.

“Det at få opbygget fællesskaber er noget, der virkelig har en samfundsmæssig kraft i sig. Især lige i de her tider, men også i et større perspektiv. De gode gamle fællesskaber har virkelig brug for et comeback”.

Frederik Bovbjerg er uddannet på AAU som kandidat i organiserings- og dialogfilosofi. En baggrund, som han forventer at trække meget på i sit nye job.

“Dialogisk filosofi er en tilgang til samtalen, der handler om at stille sig åbent og undrende sammen med den, man taler med. Når vi rekrutterer og hjælper borgere ud i foreninger, er der en afklaringsproces med folk, og her tænker jeg, at det er en metode, jeg vil kunne bruge”.

}