Dansk Magisterforening

Codan: Nu er der kun kontorplads til hver anden medarbejder

© Luke Chesser/Unsplash

Af Thomas Bøttcher
Del artikel:

Codans direktør krævede et opgør med lov om hjemmearbejde. Nu har han brugt et tocifret millionbeløb på at overholde den.

Virksomheder som Danske Bank og Codan har offentligt beklaget, at kravene i arbejdsmiljøloven står i vejen for mere hjemmearbejde. Frem for at vente på en lovændring har Codan dog valgt at finde en løsning inden for de eksisterende rammer.

Codan mindsker sit lejemål i Codanhuset, så over halvdelen af alle ansatte i forsikringsselskabet fra årsskiftet skal arbejde fast hjemmefra minimum to dage om ugen. Samtidig får kun en femtedel af de ansatte en fast kontorplads.

Administrerende direktør Christian Baltzer ønsker at flytte grænsen for, hvornår loven skal gælde, fra en til to ugentlige hjemmearbejdsdage.

“Vi har egne standarder og krav til et godt arbejdsmiljø, som blandt andet er udarbejdet i samarbejde med faglige organisationer”, siger han.

Ifølge Christian Baltzer er målet, at de ansatte arbejder hjemme 30-40 pct. af tiden. Han oplyser, at Codan har brugt et “tocifret millionbeløb” på at skabe “fremtidens fleksible arbejdsplads”.

}