Dansk Magisterforening

DM Akademikerbladet nr. 1, 2021

Tema om kaffepausen

Download magasin

Månedens gang på #SoMe

DM Akademikerbladet har været på internettet og bringer her højdepunkter fra nytårets små og store retoriske kampe på de sociale medier.

Faste elementer

God kaffe gør arbejdspladsen bedre

Kaffepausen er ekstremt vigtig for danske arbejdstageres mulighed for at restituere hjernen og for at møde kollegerne i et hektisk arbejdsliv – ikke mindst under nedlukningen – påpeger forskere. Men kaffepausen er truet.

Kaffe var en kællingedrik

Kaffen kom til Danmark i 1600-tallet, men der skulle gå århundreder, før den vandt indpas som hele befolkningens nydelsesdrik nummer ét hjemme og på arbejdet.

Alle kan brygge rigtig god kaffe

Du kan selv brygge den perfekte kop kaffe på kontoret og derhjemme. Det kræver ikke store investeringer, blot gode råvarer og en gennemtænkt dosering, lyder det samstemmende fra tre kaffeeksperter, der her nørder igennem.

Tema om kaffepausen

Det meste hjemmearbejde er i strid med arbejdsmiljøloven

For tiden arbejder hundredtusindvis af danskere derhjemme og i vidt omfang i strid med reglerne i arbejdsmiljøloven. Og der er ingen nemme løsninger, lyder det fra flere sider. For hvem skal betale for et ekstra arbejdsrum i privaten?

Codan: Nu er der kun kontorplads til hver anden medarbejder

Codans direktør krævede et opgør med lov om hjemmearbejde. Nu har han brugt et tocifret millionbeløb på at overholde den.

Tema om hjemmearbejde

MUS kan blive din vigtigste samtale i år

DM’s medlemsrådgivning har i coronatiden fået mange henvendelser fra medlemmer, der efterspørger rådgivning forud for MUS-samtalerne. Hvis du er strategisk, velforberedt og konstruktiv, kan det blive din vigtigste samtale i år.

MUS – nu for hele kontoret på én gang

Uddannelses- og Forsknings­ministeriet har indført kontor-MUS-samtaler. TR-suppleant Lisbet Crone Markussen mener, det er et vigtigt skifte væk fra individualiseringen.

Tema om MUS

Mine penge skal ud at arbejde

Trine Thunbo Rivold var 27 år og studerende, da hun købte sine første aktier. Planen for den nu færdiguddannede kandidat i interkulturelle markedsstudier er, at hun altid vil have en portefølje i frie midler ved siden af den klassiske pensionsopsparing.

Jeg fik fuld bingoplade med Vestas

I de 10 år, Bente Fredslund Christensen har investeret i aktier, har hun ikke læst et eneste virksomhedsregnskab. Alligevel har den litteraturuddannede webkoordinator forvandlet 100.000 kr. til en halv million.

Tema om investeringer

Ekspert: Velfærdsuddannelser risikerer at hænge på regning for brugerbetaling

VIA’s øverste ledelse har ansvaret, hvis et materialegebyr på 2.300 kroner om måneden på skolens animationsuddannelser viser sig at være ulovlig brugerbetaling. Sagen om gebyret, der er blevet opkrævet igennem 12 år, risikerer at koste professionshøjskolen et tocifret millionbeløb.

Corona, corona, corona

Under coronakrisen har medierne interesseret sig mindre for NGO’erne, der har måttet skrue ned for blusset. Men befolkningens villighed til at melde sig som frivillige har været stor.

Nye stærke fællesskaber opstår

Mange sociale fællesskaber er gået i opløsning, men nye har set lyset under coronakrisen. Tusindvis af frivillige, aktiviteter for udsatte familier i boligforeninger og studerende, som finder sammen i onlinefora. Vi har fundet tre sprækker i coronamørket.

Global pandemi har styrket lokale museer

Lukkede grænser og billige billetter har fået danskerne til at tage nye chancer og engagere sig i kulturlivet på en måde, de aldrig før har gjort. Det kan være starten på en ny kulturforståelse, siger museumsdirektør.

Kvinders pensionsindbetaling haler ind på mændenes

Den gennemsnitlige størrelse på kvinders pensionsdepoter ligger 10 procent under mændenes. Det er en fremgang på 2,8 procentpoint siden 2017. Ifølge DM’s formand viser fremgangen værdien af, at pension under barsel er blevet en del af de offentlige overenskomster.

Unge bryder tabuet og taler om lønnen

Hvad man får i løn, er historisk set et tabubelagt emne på arbejdspladsen. Men nye tal fra DM viser, at især de unge er begyndt at tale om løn med deres kolleger.

Vi kan kun arbejde, til vi er 69, hvis vi får bugt med stressen

Politikerne har lige før nytår hævet pensionsalderen til 69 år i 2035. Flere eksperter er skeptiske. De frygter, at mange vil bryde mentalt sammen, hvis ikke arbejdsgiverne forbedrer arbejdsmiljøet kraftigt.

Bogbranchen holder vejret, mens Amazon nærmer sig

Den danske forlagsbranche kigger nervøst mod den kontroversielle amerikanske e-handelsgigant Amazon. Lige nu er det uvist, hvad det vil få af konsekvenser for bogsalget, når Amazon formentlig rammer Danmark til foråret.

Nyheder
}