Dansk Magisterforening

Væk med ydmygheden: Nyuddannede starter netværk for powerkvinder

Ellen Fruekilde og Eva Gottschalk er tidligere studiekammerater fra Medievidenskab på Aarhus Universitet og har startet et kvindenetværk, som skal hylde unge, seje kvinder på arbejdsmarkedet. © Foto: Jesper Voldgaard

Af Martin Ejlertsen
Del artikel:

Mange kvinder er for ydmyge, synes to nyuddannede kvinder. Med et nyt netværk vil de hylde og understøtte “powerkvinder” i starten af karrieren i Aarhus.

Det er yt med ydmygheden. I hvert fald hvis man spørger de to unge og nyuddannede Aarhus-kvinder Ellen Fruekilde og Eva Gottschalk. De er i fuld gang med at starte et nyt netværk for kvinder i Aarhus.

“Vi ønsker med netværket at skabe et rum, hvor vi kan inspireres af andre kvinder, og hvor vi lægger janteloven på hylden og i stedet for hylder hinandens kvaliteter, og hvor det er i orden at synes, at man er sej”, siger Ellen Fruekilde, som til daglig arbejder som projektkoordinator i reklamevirksomheden Genie Corp.

Hun har sammen med sin veninde, Eva Gottschalk, som er social media manager på Jyllands-Posten, taget initiativ til netværket “Powerkvinder i Aarhus”. De to unge kvinder kender hinanden fra Medievidenskab på Aarhus Universitet, hvor de begge færdiggjorde studierne i 2019.

De har ønsket at skabe et netværk for unge akademikerkvinder i starten af deres arbejdsliv, der mødes bredt på tværs af faglighed, job, branche og sektor. Det er et aktivt tilvalg, at netværket skal være for kvinder.

“Der er mange seje kvinder i Aarhus, men vi oplever også meget ydmyghed omkring, hvorvidt man som kvinde faktisk vil stå ved, at man er sej og kan noget. Desuden kan man måske have svært ved at få de ideer, man brænder for, gennemført på arbejdet, og så har man brug for nogen, der bakker en op, og som kommer med input til, hvordan man kan få det, man ønsker, gennemført og løftet yderligere”, siger Eva Gottschalk.

© Foto: Jesper Voldgaard
Netværket handler om at give hinanden et selvtillidsboost, så man tør følge sin mavefornemmelse og kan brænde igennem på jobbet. Det skal være et rum for rigtig positivitet, og hvor man bakker hinanden op

Eva Gottschalk, social media manager, Jyllands-Posten

Det skal ikke være en politisk bevægelse

Rammerne omkring møderne i netværket har de to kvinder ikke fuldt ud fastlagt endnu. De tænker, at netværket skal være for omkring 20-30 kvinder i starten af deres arbejdsliv.

Netværket vil i udgangspunktet bruge DM’s lokaler i Aarhus til at holde møder og workshops, ligesom de også kan tage ud til foredrag eller på virksomhedsbesøg hos hinanden eller hos andre inspirerende kvinder. Det er tanken, at kvinderne i netværket skal hylde den positive energi – mere end at de vil sætte fokus på mere overordnede problemer i arbejdslivet.

“Det er ikke tanken, at vi i netværket vil have fokus på udfordringer med fx ligestilling og løn. Og som udgangspunkt tænker vi heller ikke, at det skal være en politisk bevægelse. Men sidder folk med arbejdsrelaterede problemer, og ønsker man at få dem debatteret i netværket, så skal der naturligvis være et rum for at tale ærligt og åbent om det”, siger Ellen Fruekilde.

Netværket handler dog først og fremmest om at hylde hinandens styrker og at give hinanden inspiration til, hvordan de styrker kan forvaltes bedst muligt, forklarer Eva Gottschalk.

“Man skal have mod til at være sig selv på arbejdspladsen og tage styringen over sin egen karriere og sine drømme. Netværket handler om at give hinanden et selvtillidsboost, så man tør følge sin mavefornemmelse og kan brænde igennem på jobbet. Det skal være et rum for rigtig positivitet, og hvor man bakker hinanden op”, siger Eva Gottschalk.

}