Dansk Magisterforening

Magisterbladet nr. 8, 2020

Tema om kvindenetværk

Download magasin
Redaktørens kommentar

Søjlernes orden

Efter den 38 dage lange meget omtalte elevblokade på humaniora i København sidste år stiftede nogle af de aktive studerende en orden sammen – og de fik en fælles tatovering med søjler, fortæller Maria Langmark på 22 år.

Faste elementer

Stærke kvinder har også brug for et fortroligt rum

Omkring 20 højtuddannede kvinder, som netop er trådt ud på arbejdsmarkedet, har startet et nyt netværk kun for kvinder. Med netværket får kvinderne et fortroligt rum, hvor de kan få støtte og sparring.

Væk med ydmygheden: Nyuddannede starter netværk for powerkvinder

Mange kvinder er for ydmyge, synes to nyuddannede kvinder. Med et nyt netværk vil de hylde og understøtte “powerkvinder” i starten af karrieren i Aarhus.

Kvinder skal gøre sig ekstra umage for at se professionelle ud

Kvindelige konsulenter bliver ofte forskelsbehandlet og oplever at blive bedømt ud fra køn, ikke kvalifikationer. Det oplever selvstændig konsulent Julia Bjerre Hunt, som har taget initiativ til at starte et netværk for kvindelige konsulenter, hvor de kan hjælpe hinanden med at løse konkrete udfordringer i arbejdslivet.

Kvindenetværk

Små lokale uddannelser lukker på stribe

10 uddannelsesstationer til 160 millioner har mere end svært ved at tiltrække studerende. Ansøgertallet daler, godt hver tredje studerende er faldet fra undervejs, og fire ud af 10 stationer er lukket igen. Projektet har været en fejlkonstruktion fra start, mener rektortalsmand.

Regeringen spænder ben for uddannelser uden for de store byer

550 millioner fra bl.a. professions­højskolernes markedsføringsbudgetter skal bruges på mere nærpoliti, siger regeringen. Men netop de penge går til at sikre regeringens målsætning om velfærdsuddannelser uden for de store byer, siger uddannelserne.

Altafgørende it-system truet af sammenbrud – afløseren allerede to år forsinket

Universiteternes studieadministration er fuldstændig afhængig af it-systemet STADS, men systemet er oldgammelt, fejlbehæftet, truet af sammenbrud, og afløseren Kopernikus er allerede to år forsinket.

Trine Aaen sluttede fred med sine begrænsninger og vandt

Efter et cykelstyrt og en psykisk nedtur fik Trine Aaen at vide, at hun nok aldrig ville få et rigtigt arbejde. I dag hjælper hun andre fysisk og psykisk sårbare som koordinator i Peer-Partnerskabet.

Coronamysterium: Humaniorastuderende på KU havde det elendigt og klarede sig glimrende til eksamen

Trods tvangsdigitalisering af al undervisning fik studerende på Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet et væsentligt bedre eksamensresultat i forårssemestret end sidste år.

Studerende fik fjernet deres borde – det burde være ulovligt, siger ekspert

Arbejdsmiljøloven gælder ikke de humaniorastuderende på Københavns Universitet, der har ondt i ryggen på grund af manglende borde. Det er uværdigt og respektløst at fjerne bordene, og undervisningsmiljøloven bør strammes op, lyder kritikken.

Museer frygtede massearbejdsløshed, men blev reddet af coronahjælp

I marts frygtede museerne massearbejdsløshed, men blot 53 medarbejdere er opsagt pga. coronakrisen, viser rundspørge fra Magisterbladet, som 94 museer har svaret på.

Vi vil ikke bare debattere. Vi vil påvirke nogle hjerter

Black Lives Matter-bevægelsen har vist, at det er svært at se bjælken i eget øje, mener en af stifterne af DM’s antiracistiske netværk, som gennem oplysning og aktivisme vil arbejde for at afskaffe både institutionel og strukturel racisme i Danmark.

Stress - gør noget ved det!

Erhvervspsykolog Pernille Rasmussen maner i en ny bog til handling mod stress. Det behøver hverken at være uoverskueligt eller dyrt.

Myndighederne skal undgå at skabe frygt og panik i krisetider

Når trusler banker på, skal myndighederne kommunikere, så de ikke skaber angst og panik. Historiker ser paralleller i kommunikationen til befolkningen under den kolde krig og under coronakrisen. Og vi kan bruge erfaringerne fra coronakrisen, når nye trusler dukker op.

Hjemme igen: 6 gode råd til hjemmearbejde

Så blev de fleste sendt på hjemmearbejde igen. Derfor har vi genopfrisket vores seks gode råd til, hvordan du får det bedste ud af situationen.

Så blev det også forbudt at ryge i egen have under hjemmearbejde

Røgfri arbejdstid er blevet normalt i kommuner og regioner. I Gentofte og flere andre kommuner indebærer det, at man ikke må tage en cigaret i egen have, hvis man arbejder hjemme. Udviklingen bekymrer flere tillidsfolk, der mener, at sundhed i eget hjem ikke kommer arbejdsgiverne ved.

Manden med 5.000 chefer

Bornholm vælter sig i oldtidsfund, amatørarkæologer og historieentusiaster. Der er fx 5.000 medlemmer af Bornholms Museumsforening, der ejer de syv afdelinger i Bornholms Museum. Museumsdirektør Jacob Bjerring-Hansen har siden 2010 stået i spidsen for en udvikling, som kræver både lydhørhed, balancegang og økonomisk sans. Magisterbladet fulgte ham rundt mellem mug, medier og medlemmer.

Nyheder
}