Dansk Magisterforening

Magisterbladet nr. 7, 2020

Tema om aldersdiskrimination

Download magasin

Månedens gang på #SoMe

Magisterbladet har været på internettet og bringer her højdepunkter fra sensommerens små og store retoriske kampe på de sociale medier.

Faste elementer

Fyringsrunder går især ud over seniorer

Det er ulovligt at gå efter ældre, når der skal afskediges. Alligevel er der en klar overrepræsentation af 50-60-årige blandt 596 afskedigede i ti kommuner og på tre statslige arbejdspladser, som Magisterbladet har gennemgået.

Arbejdsgivernes jagt på de unge er på kant med loven

Man må ikke forskelsbehandle ansøgere til en stilling på grund af deres alder – eller må man? Jobannoncer lægger sig på kanten af det lovlige i jagten på yngre medarbejdere, uden at det tilsyneladende har konsekvenser.

Tema om aldersdiskrimination

Pres på S for flere internationale studiepladser

Endnu har S-regeringen ikke fjernet loftet over de engelsksprogede uddannelser som lovet i regeringsgrundlaget. Udviklingen er gået den modsatte vej. På to år er 1.400 internationale studiepladser forsvundet.

Advarsel: Hjemmearbejde kan blive et rædselsfuldt hamsterhjul

Coronakrisen har skabt grobund for mere hjemmearbejde, og det er både arbejdsgivere og mange lønmodtagere glade for. Men ensformighed, ensomhed og en total sammenblanding af fritid og arbejde er nogle af de skyggesider ved hjemmearbejdet, som slet ikke er i fokus, advarer forsker.

Cheffysiker i stråleterapien: Coronaen gjorde mig til visir- og kittelproducent

Siden marts har cheffysiker på Herlev Hospitals stråleterapiafdeling Brian Holch Kristensen medvirket til at starte en national produktion op af masker, engangspipetter og lægecertificerede kitler. Det har ført til samarbejder med både LEGO, en kendisfrisør og den dygtigste smed på Fyn.

Eksperternes dom efter et år med Ane Halsboe-Jørgensen: En jævn ministerpræstation - med mangler

Det startede med et brag, da S-regeringen trådte til 27. juni 2019. Uddannelsesloftet blev fjernet og de forhadte toprocentsbesparelser skrottet. Siden har Ane Halsboe-Jørgensen haft stort fokus på velfærdsuddannelserne, mens internationalisering og universiteter har stået i skyggen. Eksperter og iagttagere venter stadig på at se en moderne og visionær S-politik for området. Magisterbladet gør status over regeringens løfter, sejre – og det, der lader vente på sig.

Brugte 40 timer og fik løn for 15: “Det var ren overlevelse“

Paul Metelmann måtte droppe alt andet arbejde for at passe sin stilling som ekstern lektor under nedlukningen af universiteterne i foråret. Alligevel har han og de 139 andre deltidsansatte akademikere fra Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet kun fået tre timers ekstra løn.

Efter 250 år med humaniorabashing er det blevet et nøk værre

Tonen i den offentlige debat kan være hård, når det gælder humanistiske akademikere. De bliver mødt med spørgsmål om deres fags eksistensberettigelse, men hvornår og hvorfor begyndte man at sætte spørgsmålstegn ved humanisternes eksistensberettigelse?

Forbandede ungdom

Jeg er ny praktikant på Magisterbladet, og jeg synes, at mine medstuderendes mange fester er uansvarlige og overflødige. Det kom jeg til at sige på redaktionen, så nu er jeg blevet sendt ud for at dokumentere det. Jeg er taget til Odense for at være med til fest på mit gamle kollegie.

Ledere skal lære at tænke langsomt

Der mangler fokus på dannelse og mere tid til fordybelse, refleksion og nærvær i moderne ledelse. Ledere har brug for at tænke stort, nært og langsomt, siger teolog og selvstændig konsulent Tommy Kjær Lassen i en ny bog.

Hvis kæresten ikke havde fået lønkompensation, så var Jesper Juhl gået på røven

Der er over 80.000 kombinatører i Danmark. Men bare 131 personer har fået del i Folketingets hjælpepakke til kombinatører. Det er dybt frustrerende, siger Jesper Juhl, som er kombinatør.

Ligestilling fejres, men fornægtes i praksis

En ph.d.-afhandling undersøger, hvordan en stor dansk privat virksomhed kom i gang med ligestillingsarbejdet. Afhandlingen sætter spørgsmålstegn ved, om ligestilling reelt er en dansk kerneværdi.

Studerende fra HUM og SAMF bliver ofte iværksættere

HUM og SAMF på Københavns Universitet er en rugekasse for iværksættere. En analyse viser, at drivkraften til at forandre verden kan gå hånd i hånd med at skabe arbejdspladser.

Nyheder
}