Dansk Magisterforening

Månedens gang på #SoMe

Lasse Højsgaard
Del artikel:

Magisterbladet har været på internettet og bringer her højdepunkter fra augusts små og store retoriske kampe på de sociale medier.

Tanken om at sælge Grønland er “absurd”, mente statsminister Mette Frederiksen til de fleste danskeres tilfredshed. Det samme blev sagt for lidt over hundrede år siden, da USA kom med et godt bud på vores vestindiske øer, men dengang var flertallet altså lidt mere handelsvillige. AU-lektor Karen Gram-Skjoldager postede denne løbeseddel fra folkeafstemningen i 1917.

Plus eller minus?
Uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen dropper ideen om at tilføje en +12-karakter til den eksisterende skala. Hun frygter, at det kan føre til endnu mere karakterstress.

Det gav ministeren mange positive SoMe-kommentarer:

Men tidligere minister Tommy Ahlers holder fast i, at hans idé med et lille plus er fed:

CIA: Hænderne op ved spisebordet!
I disse moderne tider kan det knibe med at huske de gode manerer ved spisebordet. Heldigvis kan vi støtte os til autoriteter som Emma Gad og den amerikanske efterretningstjeneste (!!!). Forleden kunne man læse følgende på CIA’s Twitter-profil: 

Ja ja, det er aldrig for sent at lære nye, gamle skikke.

Danske Inger i klimafrontlinjen
Hvis man går og spørger sig selv, hvad der bliver gjort ude i verden for at redde jordens klima- og økobalance, er det en idé at følge ­danske Inger Andersens Twitter-profil @andersen_inger. Inger Andersen blev tidligere i år udnævnt til chef for FN’s miljøorganisation UNEP, og hun ­tweeter flittigt om det job, hun overtog 15. juni.

Træk lige vejret
Selv om man er i klimaalarm, skal man være skarp på de videnskabelige fakta. Da opråbene om store skovbrande i Amazonas-regnskoven og deres ødelæggende virkning på klimaet begyndte at sprede sig, følte miljøforskeren Jonathan Foley sig nødsaget til at gå i rette med påstande om, at jordens iltbeholdning skulle være truet. Ifølge Foley står hele Amazonas for maksimalt seks procent af jordens iltproduktion – ikke 20 procent, som mange medier har skrevet – og afgrøderne på de brændte jorder vil kompensere en del af iltproduktionen:

Tak for opmærksomheden, Trump
Først ville præsident Trump købe Grønland, og så blev han sur og kom ikke på statsbesøg. Begge dele var for dårligt, kunne de fleste danskere blive enige om. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Mange kom pludselig i tanke om, hvor glade vi er for vores gamle koloni:

Politiker Ida Auken (R) havde taget ved lære af sin kollega Dan Jørgensen i forhold til at udnytte den internationale opmærksomhed, når man har den. “Denmark has a much better deal for you”, skrev hun og foreslog i en video præsidenten at udskifte kulkraft med vindenergi. Det blev lidt af et viralt hit for den tidligere miljøminister med 4,4 millioner visninger i skrivende stund.

}