Dansk Magisterforening

På Instagram kan du finde kroppe, som vi sjældent ser

© Foto: Simon Jeppsen

Simon Jeppesen
Del artikel:

Lektor i kunsthistorie ved Aarhus Universitet Camilla Skovbjerg Paldam forsker i seksualitet og kønskulturs visuelle udtryk. Hun vil bl.a. undersøge, om forskning og formidling kan skabe social forandring.

“Jeg undersøger Instagram som køns- og seksualpolitisk platform. Profiler på Instagram reproducerer oftest de normer, der er udbredte. Men der er en anden side af Instagram, som bryder stereotyperne og viser kroppe, som vi ellers sjældent ser. På den måde er brugere af Instagram med til at udvide normen for, hvad der kan vises og tales om, og det kan forhåbentlig hjælpe flere til at have det godt med sig selv og deres krop. Den type “hverdagsaktivisme” finder jeg som forsker superinteressant.

Det visuelle fylder meget i vores kultur. Jeg arbejder med, hvordan seksualitet og køn vises i kulturprodukter. Både forskning og formidling er vigtigt i mit arbejde, for min forskning er relevant langt ud over en snæver forskningsverden.

Jeg er bl.a. med til at arrangere workshops og har samarbejder med Kvindemuseet og ARoS i Aarhus om udstillinger. Lige nu arbejder jeg sammen med Kvindemuseet og andre forskere fra Aarhus Universitet på et stort Velux-finansieret forskningsprojekt, der hedder “Gender Blender””.
Foto er taget på udstillingen “Art & Porn”, ARoS, Aarhus Kunstmuseum“.

}