Dansk Magisterforening

Magisterbladet nr. 6, 2019

Tema om efteruddannelse

Download magasin
Redaktørens kommentar

Månedens gang på #SoMe

Magisterbladet har været på internettet og bringer her højdepunkter fra forsommerens små og store retoriske kampe på de sociale medier.

Naturen bringer folk sammen

Naturen skaber ro og nærvær i en hektisk tid, hvor mange er plaget af stress og ensomhed. Sådan siger biolog Nikolaj Voldum Ahlburg, der er medstifter af det frivillige projekt Natur Retur, som arrangerer ture ud i naturen tæt på Aarhus.

Faste elementer

Akademikere efteruddanner sig som aldrig før

Efteruddannelsen af højtuddannede er gået markant op, viser ny undersøgelse.

Efteruddannelse giver nye kompetencer, større arbejdsglæde og for de få et karriereryk

Magistre er vilde med efteruddannelse, og listen over efterspurgte kompetencer er endeløs, viser undersøgelse.

Tema: Efteruddannelse

Her er uddannelsernes forventninger til den nye regering

Efter en valgkamp med mange løfter om stop for besparelser og forbedringer på uddannelserne er forventningerne til en ny regering høje.

Partierne lovede meget under valgkampen Magisterbladet holder øje med, om det bliver indfriet

Hvad sagde politikerne om uddannelse under valgkampen? Magisterbladet vil hvert år, indtil det næste valg udskrives, følge op og se, hvordan det går med at indfri det, politikerne sagde, at de ville arbejde for, under valgkampen.

Tema: Folketingsvalg 2019 - løfter og forventninger

Det danske sprog forsvinder fra forskningsartikler

Dansk er på vej ud som forskningssprog, viser de nyeste tal fra Uddannelses- og Forsknings­ministeriet. Blot 13 pct. af Danmarks forskningspublikationer var på dansk i 2017.

Et puslespil med 90.000 brikker skal falde på plads i juli

Hvert år i slutningen af juli venter cirka 90.000 unge på svar om, hvorvidt de er kommet ind på deres ønskeuddannelse. Bag kuverterne og kvalifikationerne ligger måneders forberedelser, som områdeleder for Den Koordinerede Tilmelding, cand.mag. Tine Bjerregaard står i spidsen for.

Nyt magasin om livet som løstansat

Flexwerker er et kollektiv af løstansatte, som har lanceret et nyt magasin. Magasinet er støttet af Dansk Magisterforening.

Fotoskat fra Kina genopdaget i Det Kongelige Bibliotek

Missionærarkitekten Johannes Prip-Møller dokumenterede med sit Leica-kamera bygningsværker, munke- og landsbyliv i 30’ernes Kina. Nu har kinesiske forskere genopdaget syv velordnede arkivkasser på Det Kgl. Bibliotek med 2.600 fotografier fra det Kina, der forsvandt under kulturrevolutionen.

Topstyring og taltyranni kom ind ad bagdøren

Topstyring, læringsmål og standardisering har over tre årtier indtaget uddannelsesinstitutionerne i det skjulte. Idéerne er blevet spredt så langsomt, at de er gået under radaren, lyder det fra forskere i ny bog.

Akademikere er de mest tørstige

At drikke meget alkohol er mest udbredt blandt akademikere, der ellers lever sundest på alle andre punkter. Det bunder i en kultur, hvor alkohol er forbundet med fællesskab og kontrolleret nydelse, siger ekspert.

Dansk Magisterforenings kongres 2019 Her er beslutningerne

Dansk Magisterforening har afholdt kongres og vedtaget en række nye punkter til arbejds- og principprogram samt ændret i vedtægterne. Se højdepunkterne her.

Sprogskoler mister tusinder af kursister

Sprogskoler i København har mistet 80 procent af kursisterne, efter at regeringen indførte deltagerbetaling på danskkurser for udlændinge i sommeren 2018. Kurserne er for dyre, fortæller ungarske Zsófia Mezoközy, som studerer i Danmark, men nu planlægger at forlade landet, fordi hun ikke får lært sproget.

Ved første møde med min mentee siger jeg Værsgo’ fortæl om dig selv

Dorthe Rozalia Horup havde lyst til selv at blive udfordret og ville gerne hjælpe andre til rette på arbejdsmarkedet. Derfor blev hun mentor.

De fleste mennesker har en person, som har gjort en forskel

Birgit Signora Toft fik mentorrollen ind på livet allerede i barndomshjemmet, hvor hendes far var en dygtig mester for lærlinge og svende.

Nyheder
}