Dansk Magisterforening

Månedens gang på #SoMe

Lasse Højsgaard
Del artikel:

Magisterbladet har været på internettet og bringer her højdepunkter fra novembers små og store retoriske kampe på de sociale medier.

Foto: Screendump fra Facebook

Greta – frelseren fra fremtiden

Der er noget overjordisk over klimadarlingen Greta Thunberg, der stålsat taler dunder mod den voksne befolkning. Og måske er hun mere, end man lige tror. I hvert fald fik hun endnu en viral rotation, efter at hun blev spottet på et 120 år gammelt foto. Forfatteren Jack Strange var angiveligt den første, der lagde billedet ud: “Greta er tidsrejsende fra fremtiden, og hun er kommet for at frelse os”, forklarede han.

Vinterfest på debatsiderne

Efterhånden som supermarkederne fandt de brune kager og klejnerne frem, troede man, at julefreden var på vej til at sænke sig. Men gu’ var den ej, for så kom IKEA ud med et katalog, hvor “jul” i inklusionens navn var byttet ud med “vinterfest”. Peter Skaarup (DF) stillede sig straks vagt om traditionerne: “Hvad med dig, skal du fejre julen i december, eller holder du vinterfest den 24. december i år?”, skrev han på FB og blev mødt med en sky af forargelse, dels mod IKEA, dels mod Skaarup selv. Senere blev det decideret træls, nemlig da flere falske profiler billedmanipulerede prisskilte fra Fakta, så “julemænd” blev til “vintermænd” og lignende. “HVORNÅR ER GRÆNSEN NÅET??” skrev troldeprofilen Hanne Lisbeth Knudsen og lagde de falske billeder op. Kort tid efter var profilen lukket. Et trist eksempel på, at SoMe også bruges til at skabe vrede og splid.

Mænd i voldsom kamp

Mændenes internationale kampdag – 19. november – frister en lidt hengemt tilværelse sammenlignet med sin feterede storesøster. Og hvad skal man egentlig kæmpe for sådan en dag? Lisbeth Bech Poulsen (SF) havde et bud på Twitter: “Der er meget at kæmpe for: De er massivt overrepræsenteret i statistikker om kriminalitet, vold, dårlig sundhed og alvorlige psykiske lidelser”. Også Torben Mark Pedersen, økonom og bestyrelsesmedlem i Trykkefrihedsselskabet, bød ind: “Mænd diskrimineres lovgivningsmæssigt mht. værnepligt, pension, forældre­myndighed, ansættelse på universiteter, politisk ­prioritering af behandling af kvindesygdomme frem for mandesygdomme”.

#hvorersolidariteten

“Frænde er Frænde værst, sagde Ræven om de røde Hunde”. Ungdomspolitikere i DSU har fundet ud af, at deres kammerater på videregående uddannelser med fordel kan tage kandidatdelen uden SU. Det fatter DSF-formand Johan Hedegaard Jørgensen ikke en bønne af: “Hvad sker der, DSU? Ud over at opfordre @Spolitik til løftebrud om SU’en, så vil et lånebaseret system netop specifikt holde børn fra arbejderfamilier fra at få en kandidatuddannelse. Mener I virkelig det? #BevarSU #DSUellerCepos #dkpol”, tweedede han og blev straks svaret af Thomas Skriver Jensen fra Dansk Metal Ungdom: “Stort set ingen arbejderbørn tager kandidatuddannelser i dag. Og det at tage et lille let afbetaleligt lån vil ikke holde flere væk. Dårlig undskyldning fra privilegieblinde studerende. ­#hvorersolidariteten @Spolitik @DSUnet #dkpol”. Heldigvis kunne den tidligere DSF-formand Sana Mahin Doost springe til som arbejderbarn: “Det er et svigt af os arbejderbørn at nakke kandidat-SU’en. Vh datteren af sosuen og taxachaufføren”.

Borgmester kæmper med dovenskab

“Luddovne akademikere”. Ordene kom fra ingen ringere end Københavns beskæftigelsesborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), i en udtalelse til Berlingske, der har haft travlt med at sætte spørgsmålstegn ved akademikeres vilje til at søge arbejde. “Det nytter ikke kun at være “den søde” ­a-kasse, som laver sjove arrangementer”, fulgte flittige Cecilia op på sin Facebook. Magistrenes A-kasse var med på tråden: “Vores medlemmer er blandt dem, du kalder “luddovne”, men det er bestemt ikke sådan, vi oplever dem”, skrev a-kassen og opfordrede borgmesteren til en debat med ­formand Per Clausen. Det indlæg orkede borgmesteren dog ikke at svare på.

 

}