Dansk Magisterforening

Han hjælper forskerne til succes

© Foto: Simon Jeppesen

Simon Jeppesen
Del artikel:

Torben Vang er kaptajn på forskningsskibet Aurora. Han er også geolog med ­speciale i maringeologi og oceanografi. Han har brugt en stor del af sit liv til søs og forsker i, hvordan teori og praksis på havet kan omsættes til ny viden.

“Det gør mig stolt, at vi kan bidrage både til udvikling af teknologi i private virksomheder, til forskningen og til uddannelsen af vores unge.

Vi kunne også hjælpe i den tragiske sag om Kim Wall. Kort tid efter at vi blev inddraget, lå ligdelene på vores dæk. Jeg vidste, hvem jeg skulle ringe til for at få adgang til de nødvendige data til de endelige beregninger baseret på strømmålinger, vandstandsforskelle m.m.

Jeg blev ansat på Aarhus Universitet i 2007 for blandt andet at koordinere bygningen af Aurora. Skibet er ekstremt fleksibelt og kan bygges om efter den enkelte forskers behov.

Jeg har sejlet hele mit liv og har været forskningsaktiv det meste af mit voksne liv, så jeg forstår, hvad forskerne skal, og jeg kan bidrage med mine egne erfaringer. Skibet er som regel den dyreste post i en ansøgning, så jeg kan sparre med ansøgerne om, hvordan man forsker effektivt i praksis – og om projekter og data, der kan skabe synergi.

“Formidling” og “skoleelever” er to gode ord i en ansøgning. Der er nemlig stor fokus på børn og unge – og på deres fremtidige erhvervsvalg.

Som en del af mit arbejde passer jeg også min egen forskning i oceanografi. Jeg publicerer jævnligt sammen med gode kolleger”.

 

}