Dansk Magisterforening

Historiker gik på jagt efter den helt store udfordring

© Tor Birk Trads

Ole Obitsø
Del artikel:

Efter 10 år som afdelingsleder på Nyborg Slot havde Janus Møller Jensen stort set opnået de mål, han havde sat sig. Derfor tog han chancen og forfulgte større pres og nye udfordringer, da drømmejobbet blev ledigt.

“De sidste 10 år på Nyborg Slot er gået forbløffende hurtigt. Vi har genskabt det som moderne formidlingscenter. Det har været som en tornado, men en tornado med en stærk og kreativ ånd. Der var også en stærk vision bag, så vi har hele tiden været på vej frem.

Mine visioner og mål på Nyborg Slot var også ved at være opfyldt. Det var en god fornemmelse at sige farvel, fordi jeg var helt tryg ved, hvor Nyborg Slot var. Men det var også med vemod at gå fra noget, der har fyldt så meget.

Det var også en længerevarende proces, fordi det handler om at turde kaste sig ud i noget andet. Det skal man være klar til, og det var meget vigtigt for mig at tale med min familie om det, så vi har klare aftaler på plads. Men da jeg så, at stillingen på Koldinghus blev slået op, var det en drøm, der kunne gå i opfyldelse. Det har stået som et fyrtårn og blinket for en middelalderhistoriker som mig. De ting, jeg har lært om at levendegøre og formidle historie, ville jeg kunne udfolde med langt større ansvar og frihed.

Man kaster al sikkerhed og alt det vante over bord. Det giver kriller i maven. Det er spændende. Og man ved aldrig, præcis hvad man kaster sig ud i, når man skifter kurs. Men i hele processen med jobansøgninger og samtaler blev jeg sikker på, at det var det rette match.

Det har været helt fantastisk at starte og se, at mine forestillinger var rigtige. Der er fantastisk dygtige chefer og en fantastisk medarbejderstab, og der er en virkelig god stemning og en stærk drive. Der er gang i sindssygt mange ting.

Det er også hæsblæsende og overvældende. Jeg har været i gang i to uger nu. Der er mange ting og mange mennesker, man skal lære at kende. Jeg skal finde ud af, hvem samarbejdspartnerne er, hvordan organisationen fungerer, og hvor kaffemaskinen er. Det kræver meget energi og mange timer.

Jeg vågner om morgenen og er spændt. Og det er med stor stolthed, jeg træder ind i staldgården og ser slottet. Koldinghus. Det er jeg blevet direktør for. Det er en stor, ny motivation”.  

}