Løn er en privatsag. Det mener mange danskere. Men måske burde det ikke være sådan. Der er nemlig masser af gode grunde til at bryde tabuet, og særligt unge er gode til det. Lønforsker Kenn Warming forklarer, hvorfor det også er en god idé for dig at bryde tabuet.
Antallet af forældrekøb i København stiger igen, mens færre og færre studerende har adgang til et kollegieværelse, viser Nordea-undersøgelse. Reglerne begunstiger velhavende familier, siger ekspert.
Andelen af 19-24-årige, der bor hjemme hos mor og far, er nu oppe på 34,5 pct., men er det også udtryk for umodenhed og dovenskab blandt unge voksne? Overhovedet ikke, siger forskerne.
Carla Fledelius måtte vente et halvt år på en dyr studiebolig. Alligevel føler hun sig privilegeret. Med et rentefrit lån på 1.500 kr. fra forældrene slipper hun for at arbejde ved siden af studierne.
Tre ud af landets fire største studiebyer har indført garanti for, at nye studerende kan få tag over hovedet, som løsning på manglende studieboliger. Men København har ikke. Det møder kritik fra flere sider.
En tredjedel af de studerende har højst en enkelt ven på deres studie, viser en ny undersøgelse fra Dansk Magisterforening. Så er universiteterne gode nok til at få alle med i fællesskabet under studiestart? Magisterbladet har været med til intro på RUC.
Bor du stadig hos dine forældre, selvom du er startet på studiet? Så er du langtfra den eneste. Nye tal viser nemlig, at hver sjette studerende bor hos mor og far. Her får du seks gode råd til, hvordan man overlever at bo sammen med sine forældre.
Man når lige at smage på følelsen af at være den første på et nyt sted, når man laver sit speciale. Hvis man kan lide den udfordring, er det rigtig fedt at forske, siger Rasmus Bødker Madsen, som har lavet sin ph.d. på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet.
For Mia Høj Mathiasson er det en drøm at få lov til at sætte sig ind i nye områder og endda få løn for det. Hun er i gang med sin ph.d. på Institut for Informationsstudier på Københavns Universitet.
Forskning kan være den rene trummerum med formler og koder, der ikke virker. Men det er fedt, når det lykkes, og det resultat, man har ventet på i et halvt år eller mere, er der. Det siger Niels Kristian Kjærgård Madsen som er ph.d.-studerende og cand.scient. i kemi ved Aarhus Universitet.
Regningen for lange sygemeldinger og behandling af stressramte skal betales af arbejdsgiver og ikke af det offentlige, mener stressekspert Thomas Milsted. Der er ingen ægte vilje hos chefer og ledere til at adressere problemet frivilligt, siger han.
Rektor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium drog et lettelsens suk, da kulturministeren annoncerede et tilskud på 40 millioner kroner til landets kunstuddannelser. Men besparelser på grund af omprioriteringsbidraget kan stadig true uddannelsens internationale niveau på længere sigt.
Antropolog Ada Holst tager demente plejehjemsbeboere med ud til lugte og dyr, som de er vokset op med. Det gør hun som oplevelsesmedarbejder på plejehjemmene i Aarhus Kommune.