Det haster med at opgradere den danske arbejdsstyrke på grund af digitaliseringsbølgen, siger regeringens Digitalt Vækstpanel. Men nye tal viser, at danskernes efteruddannelse står i stampe.
Siden slut-90’erne har fremmedsprog i dansk uddannelsespolitik allerhøjst været genstand for en høflig interesse. Forfatterne til en ny debatbog opfordrer til, at den kommende nationale sprogstrategi satser bredt frem for den nuværende ensidige fokus på engelsk.
Kaare Danielsen, grundlægger af Jobindex og ph.d. i datalogi, elsker at nørde med programmering. Men han ved også, at den faglige viden ikke er nok i sig selv, og det skal især magistre være opmærksomme på, mener han. Her er cand.scient.ens råd til højtuddannede iværksættere.
Fra 2018 indtræder ny dagpengeregel, der for mange ledige betyder, at det bedre kan betale sig at være fuldtidsledig end at tage småjob. Svært at se nogen fornuft i, kritiserer formand i Magistrenes A-kasse.
Lærerens evne til at indgå i positive relationer med eleverne er afgørende for, om børnene får motivation til at lære. Louise Klinge forsker i relationskompetence og vandt Ph.d. Cup 2017 for at være den bedste til at formidle sin forskning.
Den 49-årige professor i evolutionshistorie Peter Kjærgaard føler, at han har verdens bedste job. Som direktør for Statens Naturhistoriske Museum elsker han at gøre andre klogere ved at dele ud af sin viden.
31-årige Olav Hesseldahl er cand.mag. i filosofi, projektchef og stifter af ngo’en Ungdomsbureauet, der bl.a. står bag Ungdommens Folkemøde. Han elsker, når ideer bliver til handling.
Glade og tilfredse medarbejdere fører til større indtjening og bedre afkast. Det viser ny forskning, og det står i kontrast til den traditionelle opfattelse af arbejdsmiljø som en omkostning.
Middelfart Sparkasse blev kåret til Danmarks bedste arbejdsplads for fjerde gang i 2016. Hemmeligheden er tillid, siger bankens direktør. Og følelsen af fællesskab, tilføjer en medarbejder.
Der er en anelse flere akademikere, som gerne vil måles og vejes på arbejdet, end der er modstandere af resultatmål. Det viser en ny undersøgelse fra Magisterbladet. Ubalance mellem krav og ressourcer kan skabe stress, påpeger forsker.
Udbredelsen af performancemanagement som styringsværktøj er i stærk stigning. Lederne måles for meget på at skabe profit og for lidt på at skabe kundetilfredshed og trivsel. Det kan forklare stigende problemer med det psykiske arbejdsmiljø, påpeger forsker.
Ledere ønsker i bedste mening at give ansatte resultatmål for at øge deres performance. Men indflydelsen i arbejdet er ikke fulgt med, og det går ud over produktiviteten og ødelægger de ansattes helbred, fortæller ledelsesrådgiver og forfatter Christian Ørsted.
Danmark skal igennem en digital transformation, anbefaler Digitalt Vækstpanel, og det kræver mere højtuddannet arbejdskraft i særligt små og mellemstore virksomheder. Der er brug for flere som Nina Rose Stald-Bolow.
Politikerne holder igen i forhandlinger om nye bevillinger til de videregående uddannelser. Regeringens udspil taler om mere kvalitet, men handler egentlig om mere beskæftigelse, lyder kritikken.
Jesper Øland står i spidsen for Roskilde Festival Højskole, der åbner i januar 2019. Han ser højskolen som en modpol til samfundets præstationskultur – et rum for fællesskab med mulighed for at begå fejl.
Med mekanikeren, rejepilleren og fiskeren som forbilleder er den nyuddannede historiker vendt hjem for at påbegynde sin egen kulturarvsrevolution på Grønlands Nationalmuseum.
Magisterbladet har ladet en humaniorastuderende og en scient.-studerende besøge hinandens studier for at teste deres fordomme. På fordomsbesøg nummer to besøger den scient.-studerende humanisten.