På seks år er antallet af humanister ansat i kommunerne vokset med 33 pct., og der er nu flere magistre end djøf’ere i kommunerne. Kommunerne gør op med det klassiske embedsmandsstyre, siger eksperter.
De fleste magistre føler selv, at de opfører sig fornuftigt på nettet. Alligevel oplever flertallet samtidig, at de ikke har kontrol med, hvem der har adgang til private filer og oplysninger som fotos, mails, fysisk placering, personnummeroplysninger etc. Det viser en ny undersøgelse.
Hver tiende magister er blevet fuppet på nettet, viser en ny undersøgelse foretaget af Magisterbladet og Forbrugerrådet Tænk. Magistrene bliver primært taget ved næsen, når de handler på nettet.
De fleste tænker ikke over, at de personlige oplysninger, de lægger ud online, kan blive misbrugt. Det viser en ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk. Kampagnekonsulent Nikoline Agger blev overrasket over, hvor detaljeret en profil en fremmed kunne opbygge om hende.
Retsgenetiker på Københavns Universitet Susanne Juel-Nielsen deltager i forskning, der kommer til at revolutionere politiets efterforskninger. Hun er også vild med samba.
Den bioøkonomiske sektor har potentiale til at blive et jobeventyr på linje med Novo eller vindindustrien, siger eksperterne. Sektoren vil skabe cirka 6.000 nye job til folk med mellemlange og videregående uddannelser, viser studie.
Jo yngre danskerne er, desto mindre tror de på, at det går godt for dansk økonomi, viser ny meningsmåling. Eksperter peger på, at unge har dårligere økonomi, flere usikre ansættelser og oplever større arbejdsløshed.
Mere end hver anden højtuddannet har ikke fået efteruddannelse de seneste tre år, viser en ny undersøgelse fra Magisterbladet. Det er flere end i 2012, hvor tallet var fire ud af 10. Det er dybt problematisk i en tid med automatisering og digitalisering, siger Dansk Magisterforening.
Ny forskning viser, at højtuddannede ikke nødvendigvis bliver mere innovative af at komme på efteruddannelse, fordi de nogle gange får et mere kritisk syn på den organisation, som de arbejder i.
Nogle får alt betalt, andre investerer selv store beløb. Fem procent af magistrene i ny undersøgelse har været på efteruddannelsesforløb til 100.000 kroner eller mere inden for de sidste tre år.
Der er ikke tid nok. Børnene er små. Ny viden bliver aldrig implementeret godt nok. Undskyldningerne for ikke at komme på efteruddannelse er mange. Men ligesom et hus kræver vedligeholdelse, så kræver din faglighed også, at du udvikler den. Her er derfor seks gode råd til, hvordan du kommer på efteruddannelse.
Hver anden vidensarbejdsplads er i fare for at hælde uddannelsesmilliarder i afløbet, fordi de ikke bruger efteruddannelse systematisk, og fordi 47 procent af magistrene primært vælger efteruddannelse ud fra et ønske om personlig udvikling. Det vurderer eksperter på baggrund af ny undersøgelse.
Der er et stort behov for flere ressourcer til efteruddannelser af arbejdsstyrken og meget mere fokus fra politikere og ledere på området, påpeger professor. Dansk Magisterforening stiller krav om efteruddannelse til sine medlemmer ved de igangværende overenskomstforhandlinger.
Reformen af førtidspension og fleksjob fra 2012 får skarp kritik for bl.a. at udelukke de fleste personer med nedsat arbejdsevne fra at starte egen virksomhed. Reformen skal evalueres i år, og Dansk Magisterforening argumenterer blandt andet for bedre forhold for selvstændige.
Trine Bang er én af de bærende kræfter bag Aarhus som europæisk kulturhovedstad. Programkoordinatoren har med sit drive for at gøre kultur tilgængelig for alle sat sit fingeraftryk på kulturårets mange begivenheder.
Charlotte Palludan oplevede selv, at hun altid har været tillidsmand. Og det var værdsat. “Der er kolleger, som føler en stor og livslang taknemmelighed for hendes konkrete arbejde”, lød det bl.a. i indstillingen, da hun i 2013 fik DM’s pris som årets tillidsrepræsentant.