Dansk Magisterforening

Jeg ved ikke hvad der sker næste år

Af Thomas Bøttcher
Del artikel:

Ida Nygaard Mottelson er tidsbegrænset ansat som forskningsassistent ved Odense Universitets­hospital indtil 1. januar 2017 og håber på at få et ph.d.-stipendium via ekstern finansiering. Ida Nygaard Mottelson er cand.scient.san. i sundhedsvidenskab fra SDU i 2015.

“Lige nu arbejder jeg med forskningsrelaterede opgaver på Indvandrermedicinsk Klinik på Odense Universitetshospital. Det er en tidsbegrænset deltidsstilling, som allerede er blevet forlænget én gang, og jeg ved ikke, hvad der skal ske efter 1. januar, hvor den udløber. Så jeg er i en ret usikker situation og bruger meget tid på at tænke over, hvad der skal ske lige om lidt”.

“Jeg vil rigtig gerne skrive en ph.d. om brugen af tolke i sundhedsvæsenet. Der bliver brugt færre tolke, end der er brug for. Det udfordrer patientsikkerheden, og der opstår en masse misforståelser mellem sundhedsprofessionelle og patienter, der ikke taler så godt dansk”.

“Set i forhold til den situation, jeg befinder mig i, virker en treårig ph.d.-ansættelse faktisk som lang tid. Selvfølgelig er usikkerheden bagefter noget, jeg har overvejet, også med min kæreste, men mit liv er ret fleksibelt lige nu. Jeg har ingen børn, ikke noget hus og ingen bil. Så det er nu, jeg kan tage chancen og prøve det af”.


}