Dansk Magisterforening

Arbejdslivet var noget rod

Af Thomas Bøttcher
Del artikel:

Julia Bjerre Hunt er cand.mag. i psykologi og kultur- og sprogmødestudier og færdiguddannet i 2010. Efter en række deltidsansættelser og to barsler valgte hun at starte egen virksomhed, hvor hun leverer undervisnings- og analyseopgaver med fokus på frivillighed i konsulentbureauet Inger Fair.

“Inden jeg valgte at starte egen virksomhed, var mit arbejdsliv et værre rod. Jeg var midlertidigt ansat i Københavns Kommune, men også timelønnet hos fonden Miljøpunkt Indre By og samtidig også ekstern konsulent hos konsulentbureauet Ingerfair. Der var hele tiden åbninger, nye muligheder og nye chefer, og jeg havde svært ved at satse på én hest, for jeg vidste ikke, hvilket af jobbene der kunne blive til en rigtig stilling. Så jeg arbejdede hele tiden og var aldrig hjemme”.

“Det er svært, når man selv bærer risikoen for, hvad der sker i en fremtid, man ikke ved noget om. Hele ansvaret for, at dit liv kommer til at hænge sammen om et halvt år, falder 100 pct. tilbage på dig selv, og det er rigtig hårdt”.

“Da jeg startede som selvstændig, levede jeg fra faktura til faktura. Men jeg synes, jeg er landet et trygt sted nu. Det er faktisk første gang, siden jeg blev færdiguddannet. Jeg udbetaler 15.000 kr. om måneden til mig selv efter skat, og så er der pension oveni. Det er ikke en akademikerløn, men til gengæld holder jeg fri når det passer mig, og jeg kan tage nogle korte dage uden at spørge nogen om lov”. 


}