Dansk Magisterforening

Engagement har ingen alder

Mette Engell Friis
Del artikel:

DM Pensionister og de fire regionale seniorklubber giver alle muligheder for at holde liv i deres faglige identitet sammen med ligesindede.

Rejseklub, teaterkreds, foredrag, diskussioner.

Mulighederne er mange, hvis man som pensionist har lyst til at blive ved med at mødes med fagfæller og dyrke fælles interesser eller få helt nye input.

DM Pensionister er et tilbud til alle pensionister, som betyder, at man stadig er et ligeværdigt medlem af DM med mulighed for eksempelvis at deltage i debatter om overenskomstspørgsmål eller andre fagpolitiske emner.

Har man lyst til også at dyrke sit fagfællesskab i mere sociale rammer, kan man melde sig ind i en af landets fire seniorklubber. Det er ganske gratis at være medlem i seniorklubberne, fortæller formand for DM Pensionister Søren Schneider:

“Det er lidt forskelligt fra klub til klub, hvilke arrangementer man har, men fælles for klubberne er, at der i gennemsnit er et eller to arrangementer om måneden. Det kan være medlemmer af klubben eller folk udefra, der kommer og holder foredrag, eller det kan være udflugter eller kulturelle tilbud”.

I forbindelse med især udflugter kan der typisk være et mindre deltagergebyr, men ellers er det som sagt gratis at være medlem.

Pensionistsektionens to ben
DM Pensionister har, som sektionens statur i DM er i dag, to ben. Det først er et politisk ben, som blandt andet betyder, at man kommer med indspark til overenskomstforhandlinger.

“I forbindelse med OK 15 har vi fremsat det forslag til krav, at alle akademikere – uanset ansættelsesforhold og -måde – skal have pension af alle deres løndele”, fortæller Søren Schneider.

“I dag har vi næsten de samme forhold som i 70’erne, hvor det var svært at få en fastansættelse. I dag er der mange løst ansatte, som har svært ved at få varige ansættelser. Det går ud over deres pensionsopsparing, og det vil vi gerne gøre noget ved med dette overenskomstkrav”.

Det er endnu ikke afgjort, om kravet kommer med i den endelige overenskomstpakke, det vil forhandlinger i den kommende tid vise, men foreløbig er det med på DM’s bruttoliste.

Det andet ben, som pensionisterne står på, er det sociale. Det bliver udmøntet i de fire regionale klubber. Den fjerde blev oprettet i Aalborg i november sidste år. Det betyder, at der nu er én klub, der dækker Sjælland, København og Bornholm, én, der dækker Fyn og Sydjylland, én for Aarhus-området og én i Nordjylland.

Formanden er helt klar over, at der kan være langt fra Næstved til København eller fra Aabenraa til Odense, så han opfordrer medlemmer, som eventuelt kunne tænke sig at starte en ny, regional seniorklub,til at kontakte ham.
}