For første gang siden 1997 er stillingsstrukturen for forskere ved statens museer blevet forbedret. De får nu samme vilkår som deres kolleger på universiteterne.
Tre nordjyske kommuner er gået sammen om at ansætte en Norgeskonsulent, og det er en succes. På to år har Stein Erik Linna hjulpet adskillige magistre med at få fodfæste på det norske jobmarked, hvor akademikerledigheden i januar nåede ned på 1 procent.
Selvstændig virksomhed tæller under ingen omstændigheder med ved beregning af den skattefri præmie. Den besked fik Thorkil Thorsen to gange fra sin a-kasse, som senere måtte indrømme, at den tog fejl. Han endte med 25.000 kroner ekstra i hånden.
Medlem af Magistrenes A-kasse (MA) fik forkerte oplysninger og mangelfuld vejledning om sin skattefri præmie. Afdelingschef i MAJob Marianne Rossander svarer på hvorfor.
Rutiner, rytmer og faste aftaler. Det lyder gammeldags, men vaner er en magtfuld allieret i kampen mod stress, kaos og udmattelse i det grænseløse arbejdsliv. En forskergruppe fra RUC anbefaler mere struktur i hverdagen.
500 nyuddannede kandidater meldte sig som ansøgere i første runde af Iværksætterpilotordningen. Under 10 procent af dem var humanister. Og endnu færre kvinder.
Ledelse og medarbejdere i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune er blevet enige om at droppe registrering af arbejdstiden. I stedet for satser parterne på tæt dialog og skarp prioritering af opgaver.
Det svenske regeringsparti Socialdemokraterna har fået patent på begrebet “den nordiske model”. Nordisk Råd har foreløbigt tabt to klagesager i retten, og striden skal nu afgøres i Højesteret.
Universitetsansatte og deres studerende gik forrest, da Hongkong i efteråret for første gang nogensinde oplevede en massebevægelse for demokrati. Organisationen bag nægter at være slået ned, selv om regeringsleder Leung har opfordret dem til at “rette deres fejl”.
Der har mildt sagt været en blandet modtagelse af rapporterne fra Kvalitetsudvalget. Nu hvor den endelige rapport er udkommet, er de studerendes formand dog glad for, at kvaliteten har været så grundigt til debat, men kritisk over for et bachelorarbejdsmarked uden ret til kandidatgrad.
Kela Kvam har i sit professionelle virke haft to ledetråde: sin kærlighed til teateret og sit sociale engagement. Tilsammen har det resulteret i nytænkning af først faget nordisk på Odense Universitet og siden teatervidenskab på KU.
Finn Løkkegaard er årgang 1932. Et faktum, han selv ser som et af sit livs store fordele. Årgangen var lille og mulighederne store, fordi han voksede op sammen med velfærdssamfundet.