Dansk Magisterforening

Diplomuddannelse til tillidsrepræsentanter

Tobias Dinnesen
Del artikel:

Som den første akademiske fagforening har Dansk Magisterforening netop vedtaget at oprette en ny TR-uddannelse, som giver tillidsrepræsentanter mulighed for at uddanne sig på diplomniveau.

Dansk Magisterforening vil styrke sine tillidsrepræsentanter på arbejdspladserne og gøre det mere attraktivt at blive valgt som tillidsrepræsentant.

Derfor tilbyder DM fra årsskiftet en helt ny uddannelse for tillidsrepræsentanter, som gør det muligt at uddanne sig på diplomniveau.

Camilla Gregersen, som er konstitueret formand i DM, er tilfreds med, at det er vedtaget at oprette den certificerede diplomuddannelse.

“Det er vigtigt, at vi har en stærk tilstedeværelse på arbejdspladserne. Derfor glæder det mig, at vi nu kan tilbyde nuværende og kommende tillidsrepræsentanter en certificeret diplomuddannelse, hvor kvaliteten bliver l løftet i forhold til nu”, siger hun.

Den ny uddannelsesstruktur introduceres fra årsskiftet og er noget mere fleksibel end den nuværende, da uddannelsen er delt op, så man kan uddanne sig løbende i forskellige emner. Derudover oprettes der en overbygning, som bliver en certificeret diplomuddannelse som enten forhandlingsekspert, trivselsekspert eller organisationsekspert. I første omgang er det dog kun diplomuddannelsen som forhandlingsekspert, der tilbydes.

På den måde vil DM sikre, at metoden afprøves, inden der åbnes for de andre områder, forklarer Lotte Spanggaard, forhandlingsdirektør i DM.

“Det er vigtigt for os, at vi hele tiden sikrer en høj kvalitet i vores TR-uddannelse. Derfor starter vi med at fokusere på uddannelsen som forhandlingsekspert, så vi kan bruge erfaringerne derfra til at udforme de to andre spor”, siger hun.

Styrket faglighed
Målet er, at diplomuddannelserne vil styrke tillidsrepræsentanternes faglighed – og at de derigennem kan styrke DM’s værdi og tilstedeværelse på arbejdspladserne.

“Tillidsrepræsentanterne spiller en nøglerolle ude på arbejdspladserne, hvor de arbejder på medlemmernes vegne. Derfor er det fantastisk, at vi nu kan tilbyde dem et fagligt løft, som både er til gavn for den enkelte tillidsrepræsentant og i høj grad også for de mange medlemmer, de repræsenterer”, siger forhandlingsdirektøren.

Samtidig viser erfaringer fra HK, der ligesom DM har certificeret sin TR-uddannelse, at det også giver mere tilfredse og kompetente tillidsrepræsentanter, som har lyst til at blive længere i hvervet.

“Med de nye uddannelsesmuligheder er vi sikre på, at tillidsrepræsentanterne vil føle sig i stand til bedre at kunne matche ledelsen og HR-afdelingerne på arbejdspladsen. Det giver også bedre resultater for medlemmerne i sidste ende”, siger Lotte Spanggaard.

Den ny TR-uddannelse er henvendt til alle nuværende tillidsrepræsentanter, både nye og mere erfarne.

“Vi vil med den certificerede TR-uddannelse vise både nye og gamle tillidsrepræsentanter, hvor vigtige de er for vores arbejde ude på den enkelte arbejdsplads – og jeg håber, at en endnu bedre uddannelse kan give flere mod på at fortsætte den vigtige og spændende opgave, det er at være tillidsrepræsentant”, siger Camilla Gregersen.

}