Dansk Magisterforening

Tid er den største udfordring

Vivian Voldgaard
Del artikel:

Det kræver hårdt arbejde både at udvikle sin virksomhed og tjene penge til dagen og vejen, fastslår Marianne Vagn Pedersen. Som iværksætter er hun rigtig glad for den pose penge til rådgivning, som den nordjyske etableringsordning giver hende.

Da Marianne Vagn Pedersen efter 25 år i finanssektoren begyndte på Aalborg Universitet i 2007, havde hun ingen idé om, hvor studiet i sociologi skulle bringe hende hen. Ret hurtigt blev hun interesseret i køn og ledelse, og da hun efter fem år stod med eksamensbeviset i hånden, troede hun, at det ville blive som at knipse med fingrene at finde et job, hvor hun kunne beskæftige sig med emnet.

“Men så nemt skulle det selvfølgelig ikke være, og da det gik op for mig, opstod tanken om at blive selvstændig, for jeg ville bare arbejde med den niche her”, fortæller hun.

Derfor gik der ikke lang tid, før hun søgte om at komme med i det iværksætterforløb, som Aalborg Universitet udbød i samarbejde med Væksthus Nordjylland og University College Nordjylland, UCN.

“Det kan godt lyde, som om jeg blev selvstændig af nød, men det gjorde jeg altså ikke. Havde drømmejobbet stået lige foran mig, så havde jeg nok taget det, men at blive selvstændig rådgiver med fokus på køn og ledelse var et reelt alternativ, som jeg havde lige så meget lyst til. Så derfor faldt valget på det”, uddyber hun.

Marianne Vagn Pedersen fik ja til at blive iværksætter under etableringsordningen, og det gav hende ro til at koncentrere sig om at bygge sin virksomhed, Markant, op.

“I løbet af de 40 uger, hvor jeg deltog i projektet, kunne jeg fokusere 100 procent på min virksomhed, fordi jeg var fritaget for den rådighedspligt, der normalt følger med dagpengene. Det var enormt rart, og det gav mig en ro til at komme i dybden med både min idé og med de udfordringer og barrierer, som alle selvstændige nok står over for i etableringsfasen”, fortæller hun.

Visionær sparring skal udvikle
En del af de penge, som følger med den nordjyske etableringsordning, har Marianne Vagn Pedersen brugt på at få rådgivning om blandt andet salg og markedsføring. For det er sin sag at gå ud til fremmede mennesker for at sælge både sin idé og sig selv, har hun erfaret:

“Mentalt har det for mig været en stor udfordring at skulle ud ene mand for at sælge min forretningsidé til virksomheder og organisationer. Det har jeg haft brug for rådgivning til at blive bedre til. Mit budskab er, at der ligger en masse uopdyrkede ressourcer i kvindelige ansatte, men jeg skal jo ikke komme buldrende og prædike ligestilling, for det er slet ikke min mission. Derudover er jeg lige nu ved at få fokus på synlighed på de sociale medier, og det bruger jeg også nogle af mine rådgivningskroner på, for det er også et område, som jeg ikke selv har viden nok på”.

Marianne Vagn Pedersens status som understøttet iværksætter er forbi nu. Så for at få økonomien til at hænge sammen, samtidig med at hun arbejder videre med Markant, har hun sagt ja til et job som timelærer på University College Nordjylland, UCN. Her underviser hun i en række fag, der læner sig op ad det emne, hun også beskæftiger sig med i sit selvstændige liv. Lige nu lægger underviserjobbet beslag på mange af hendes timer, men håbet er, at hun får mere tid til at opdyrke sine egne kunder, så undervisningen bliver ét af flere ben i hendes virksomhed.

“Om et år håber jeg, at jeg er rigtigt godt i gang, fordi jeg har fået den visionære sparring, der kan bringe mig videre. Jeg håber også, at jeg vil vækste så meget, at jeg får et par ansatte, men det er ikke et mål i sig selv. Køn og ledelse er et emne, der er meget politisk opmærksomhed på, men det er stadig begrænset, hvor meget der rent praktisk bliver gjort på feltet. Derfor er det mig, der skal ind og være den drivkraft, som sætter det i gang i virksomhederne”, fastslår hun.
}