Dansk Magisterforening

Engagement, energi og et drys naivitet

Vivian Voldgaard
Del artikel:

Kasper Lykkegaard Andersen har altid været fascineret af iværksætteri. Men det kræver både flid og selverkendelse at gøre en flyvsk idé til et grydeklart forretningskoncept, fastslår han. Han er netop flyttet ind i et kontorfællesskab for at sætte skub i sin virksomhed.

Den 1. november var en skelsættende dato for Kasper Lykkegaard Andersen. Den dag kunne han flytte ind i de nye lokaler i Aalborg centrum, som han fremover vil drive sin iværksættervirksomhed fra.

“Planen er, at jeg vil ansætte de første medarbejdere inden alt for lang tid. Det bliver i første omgang et par jurister og en studentermedhjælper, og på sigt er det min tanke, at jeg også vil have en kommunikationsuddannet medarbejder med på holdet”, fortæller den ambitiøse iværksætter.

Kasper Lykkegaard Andersen er uddannet cand.jur. fra Aalborg Universitet, men har med sine egne ord aldrig været en klassisk én af slagsen. Han interesserer sig for udvikling og ikke mindst for iværksætteri, og det er derfor ikke tilfældigt, at han har kastet alle sine kræfter ind på livet som selvstændig.

Allerede som studerende tog Kasper Lykkegaard Andersen initiativ til at stifte en rådgivningstjeneste for iværksættere. Han har også stablet De Jurastuderendes Retshjælp på benene i Aalborg, så han er altså ikke helt grøn udi iværksætteriet. Alligevel er han glad for, at han kom med i den etableringsordning for iværksættere, som Aalborg Universitet udbød.

“Noget af det bedste ved at være med i ordningen er, at jeg ikke skal have et job ved siden af for at få økonomien til at løbe rundt. Ordningen har givet mig mulighed for at gå all in i stedet for at gå og vente i flere år på at komme i gang, og det er en stor fordel. Men derudover hjælper det mig jo også enormt, at jeg får den støtte og rådgivning undervejs, som jeg har brug for”, siger han.

Teknikken udfordrer

En del af den hjælp, som Kasper Lykkegaard Andersen har fået, er af teknisk karakter. For nogen it-udvikler er han ikke.
“Jeg bygger jo en onlineportal, og det tekniske har helt sikkert været den største udfordring for mig. Jeg kan godt finde ud af at bruge computer og internet, men nogen erfaring i at udvikle det har jeg ikke. Men jeg har fået kontakt til nogle rigtigt gode folk, der hjælper mig, og nu har jeg så også lige taget initiativ til et netværk for digitale iværksættere fra Nordjylland, NextNord, for det kan jo være, at vi hver især kan hjælpe hinanden og få noget den anden vej også”, siger han.

Kasper Lykkegaard Andersens 40 uger på iværksætterordningen udløber omkring nytår. Derfor er en af de vigtige opgaver lige nu at få sikret den nødvendige finansiering, så han kan arbejde videre med sin forretningsidé. Planen er, at han selv skyder noget kapital ind, og så har han foreløbig fået kontakt til to investorer, der har vist interesse for projektet.

“Der er ikke kæmpeinvesteringer forbundet med min idé. Mit første mål er, at jeg skal have det op at køre og blive i stand til at leve af det, og så må det ekspandere derfra. Men planen er da, at jeg tjener penge inden for en overskuelig fremtid”, siger han.

Den nordjyske iværksætter er ikke så bange for, at hans projekt ikke lykkes. Han tror på ideen, og ud over sin egen energi og entusiasme får han hjælp fra solide rådgivere og en mentor.

“Når man vil være iværksætter, tror jeg meget på, at det bare handler om at blive ved med at prøve. Man skal have drive og engagement, og så skal man nok også være lidt smånaiv, for så er det nemmere bare at kaste sig ud i tingene. Men man skal også være villig til at lytte til dem, der er klogere end én selv, og til at rette sit koncept til hen ad vejen”.
}