Ledigheden blandt nyuddannede akademikere er den højeste i nyere tid. Der mangler jobordninger rettet mod at matche akademikere og det private arbejdsmarked, lyder kritikken.
Vi er noget, men vi er også nogen i det, vi laver. Det “nogen” forsømmer de professionelle netværk at favne, selv om det oftest er lige der, vi har allermest på spil. Derfor lancerer DM til efteråret et alternativt netværkstilbud og indbyder til kaffe efter “The Barista Principle”.
Op mod hver tredje højtuddannede pålægges en klausul i deres ansættelseskontrakt, på trods af at de hæmmer vækst og mobilitet på arbejdsmarkedet. Fagforbund vil forbyde klausulerne.
Klausuler er udbredt blandt akademiske lønmodtagere. Op mod 30 procent af de højtuddannede arbejdstagere har en eller flere klausuler i deres ansættelseskontrakt. Blandt DM’s medlemmer har således omkring 12 procent en klausul i deres kontrakt, viser indsamling af medlemstal blandt de akademiske fagforeninger.
Lønmodtageren Nanni Theill tog en stor beslutning midt i livet. Som 53-årig kvittede hun stillingen som teaterchef og startede for sig selv. Med BellaArt, der promoverer og sælger håndlavet dansk kunsthåndværk, har hun skabt en old school iværksættervirksomhed – og sit eget drømmejob.
Næsten 3.000 magistre står uden arbejde. Nogle af dem ligner dig. Måske har I samme uddannelse eller har arbejdet i samme branche. I hvert Magisterblad i 2014 beder vi dig om at hjælpe en ledig i job. Del ud af din viden, åbn dit netværk på LinkedIn, sig til, hvis et relevant job eller vikariat er på vej på din virksomhed. Brug kommentarfeltet på akademikerbladet.dk under artiklen om Johannes eller skriv til ham på mail.
Det synes naturstridigt at have en bog på bestsellerlisten et år efter udgivelsen. Men Aarhus Universitetsforlag trodser alle forudsigelser med bogserien “Tænkepauser”. Bøgerne er foreløbigt trykt i 250.000 eksemplarer, og de små forskningspublikationer har så godt fat i danskerne, at bøgerne senest besatte seks ud af ti pladser på listen over mest solgt faglitteratur.
At skrive folkeligt er en helt anden udfordring end at formidle til fagkolleger, fastslår adjunkt Mathias Clasen, der står bag bogen “Monstre” i serien af succesrige “Tænkepauser” fra Aarhus Universitetsforlag.