Dansk Magisterforening

En redaktør takker af

Mogens Tanggaard
Del artikel:

REDAKTØRENS KOMMENTAR

Dette nummer af Magisterbladet er så det sidste med mig ved roret. Siden februar 2002 og til og med dette nummer har jeg redigeret 244 udgaver af Magisterbladet. Fysisk fylder de kun godt en meter, når de står samlet på reolen, men mentalt fylder de en hel del mere. Knap var et nummer færdigredigeret og trykt, før det næste stod i kø. Det er lykkedes. Nogle gange bedre end andre gange. Sådan er det jo.

Det har i alle de godt 12 år været en fornøjelse og et … ja, jeg tøver ikke med at bruge ordet privilegium at lave blad til jer. I er en varieret og krævende målgruppe. Det første tillader os at skrive om snart sagt hvad som helst – der er jo ikke det job eller den profession, magistre ikke bestrider. Det andet udfordrer os fagligt: Researchen skal være i orden, det skal være nyt og væsentligt, det skal være troværdigt, og sproget skal være godt og korrekt. I har holdt os til ilden. Tak for det.

Men ikke mindst tak til alle de medlemmer, der gennem årene beredvilligt og engageret har bidraget til bladets artikler. Som interviewpersoner, som meningsdannere, som revsere, som kommentatorer, som eksperter – heriblandt alle konsekvenseksperter på eget arbejdsliv. Uden jer havde vi ikke kunnet skrive mange relevante historier. Også tak til alle jer, der er kommet med gode idéer og forslag til artikler. Og sidst, men ikke mindst tak til alle, der læser bladet, altid eller blot en gang imellem. Uden jer havde der slet ikke været noget blad.

Der havde heller ikke været noget medlemsblad, hvis ikke den politiske ledelse af DM havde syntes, at det var en god idé. Oven i købet har denne ledelse givet os en stor grad af redaktionel frihed. Den har ikke ønsket et politisk redigeret fagblad, men et blad, der også kunne udfordre det politiske system. Der har været artikler og vinklinger, DM-politikere kunne have ønsket sig anderledes, men et “kommissærblad” havde ikke været et spiseligt alternativ.

Magisterbladet fortsætter med en anden ved det redaktionelle ror. Liv Kretzschmer, mangeårig journalist på bladet, tager over fra den 1. september. Det er trygt at tænke på som afgående redaktør.

Læs i øvrigt også Ingrid Stages kommentar til redaktørskiftet.

}