Dansk Magisterforening

DM’s formand gennem snart 14 år har bebudet sin afgang

Mogens Tanggaard
Del artikel:

Ingrid stage har besluttet, at hun ikke genopstiller til næste formandsvalg, som i øvrigt udskydes ca. et halvt år på grund af arbejdet med nye og mere tidssvarende vedtægter for Dansk Magisterforening.

Ingrid Stage kan godt være bekendt at trække sig tilbage. Hun har bidraget med ikke så lidt for DM i særdeleshed og for alle akademikere i almindelighed, specielt i sin tid som konstitueret formand for Akademikerne (AC) i efteråret 2013. Hun har, som hun siger til Magisterbladet, været rigtig glad og stolt over i mange år at have repræsenteret DM’s mange medlemmer.

Hun havde ikke en karriereplan som formand for DM i mange år, første gang hun blev valgt til posten i efteråret 2000. Ved hvert formandsvalg har hun truffet en ny beslutning om at stille op.

Egentlig har hun orlov fra en stilling som lektor i engelsk, men den vender hun ikke tilbage til. Det betyder dog ikke, at hun ikke vil bruge sine engelskkundskaber, bl.a. vil hun oversætte alle DM’s brochurer og pjecer til engelsk, så også ikke dansksprogede medlemmer kan læse med. Hun har også mod på at give kurser i forhandlingsengelsk, og der har været bud efter hende som gæsteforelæser i organisation. Endelig, som læsere af dette magasin måske vil have bemærket, er hun også en ganske habil boganmelder. Så det ser ikke ud til, at hun helt slipper engagementet i DM.

En af hendes sidste gerninger i DM bliver at bære nogle nye og mere tidssvarende vedtægter for DM igennem til vedtagelse af medlemmerne. Dette er også grunden til, at det vedtægtsbestemte formands- og hovedbestyrelsesvalg i efteråret 2014 udsættes til foråret 2015 for at skabe arbejdsro i Hovedbestyrelsen og kontinuitet i arbejdet med disse ændringer.

Magisterbladet bringer naturligvis et portræt af den afgående formand, når tiden er til det i det nye år.

}