Globalisering har også ramt det akademiske arbejdsmarked. Der bliver i stigende grad udvekslet job og opgaver på tværs af landegrænser. Udviklingen vil kun blive forstærket i årene fremover, vurderer forskerholdet bag rapporten Globalisering af magisterarbejdet.
Ingrid stage har besluttet, at hun ikke genopstiller til næste formandsvalg, som i øvrigt udskydes ca. et halvt år på grund af arbejdet med nye og mere tidssvarende vedtægter for Dansk Magisterforening.
Blandt samtlige forsikrede ledige er det magistre, som sanktioneres mindst, viser ny undersøgelse. Derimod bliver ledige fra de gule fagforeninger sanktioneret oftest.
Margrethe Vestager, KL og lønmodtagerorganisationer som Akademikerne og FTF rejser sammen landet rundt og forkynder den såkaldte tillidsreform. Magisterbladet lyttede med.
Stigende eller stabile indtægter og planer om også at være sin egen herre i fremtiden. DM’s freelancere og selvstændige er gået lysere tider i møde, viser Magisterbladets nye undersøgelse.
I 1975 overhalede pigerne drengene ved studentereksamen. Men først i 2005 blev der også uddannet flere kvindelige kandidater end mandlige fra universiteterne.
Oplevelsen af at blive medinddraget og have medbestemmelse har været kraftigere dalende de sidste fem år blandt ansatte på Aarhus Universitet end på andre universiteter. Ny rektor har bebudet stil- og praksisændring i det gode samarbejdes tjeneste. Men hvor meget kan udskiftningen af topfiguren på et universitet egentlig forandre? Alt, lyder svaret fra eksperter og tillidsrepræsentanter
I DSB får mandlige ansatte med magisterbaggrund i gennemsnit 6.000 kroner mere om måneden end kvinder med samme uddannelsesbaggrund. DSB’s ledelse kalder tallene for “interessante” og ønsker at finde en forklaring.
Nu skal også mindre virksomheder udarbejde kønsopdelte lønstatistikker, har Folketinget vedtaget. Men chefen skal tvinges til at tale om ligeløn, hvis vi skal opnå ligeløn, mener Institut for Menneskerettigheder.
For Trine Porret Randahl Larsen, 36-årig magister i moderne kultur og formidling og nyvalgt forkvinde for Kvinderådet, går der en lige linje fra arbejdet med frivillige i De grønne pigespejdere til opgaven som kvindepolitisk lobbyist på internationalt plan. I begge tilfælde eksisterer reel ligestilling kun på papiret.
I Berlin driver aktionskunstner og æstetikprofessor Bazon Brock et privat finansieret institut for arbejdet med uløselige problemer. Magisterbladet har kigget forbi det såkaldte Tænkeri og fået en opsang om metafysikkens muligheder og universitetets mafiøse tilstand.
Næsten 3.000 magistre står uden arbejde. Nogle af dem ligner dig. Måske har I samme uddannelse eller har arbejdet i samme branche. I hvert Magisterblad i 2014 beder vi dig om at hjælpe en ledig i job. Del ud af din viden, åbn dit netværk på LinkedIn, sig til, hvis et relevant job eller vikariat er på vej på din virksomhed. Brug kommentarfeltet på akademikerbladet.dk under artiklen om Naghmeh, eller skriv til hende på mail eller LinkedIn.
Henriette Moos foretrak it frem for musik, da hun skulle vælge karriere. Lydhørhed, evnen til at improvisere og komme i dialog med et publikum er dog stadig vigtige redskaber i hendes egen virksomhed.
Miljøministeriet har afsat 700 mio. kr. til forbedring af danske vandløb. Men planen, der følger med pengene, kan meget vel vise sig ikke at virke efter hensigten, siger ekspert ved Aarhus Universitet. Dermed kan Danmark endnu en gang få problemer med EU.
I forbindelse med en stor årlig natur- og miljøkonference på Fyn inspicerede en busfuld vandløbsmedarbejdere et helt nyt vandløbsprojekt, som skal øge bestanden af ørreder og give flere turistkroner i pengekassen.
Religionsforskeren Arild Hvidtfeldt, retsfilosoffen Alf Ross og fysikeren Niels Bohr var blandt de prominente initiativtagere til Nordisk Sommeruniversitet. Siden 1950 har institutionen samlet forskere, kulturspidser og fremtrædende samfundsdebattører til seminarer i den frie og tværfaglige tænknings tjeneste. Nu er institutionens uafhængige status truet.