Dansk Magisterforening

“Jeg savnede et fagligt fællesskab”

Maja Skov Vang
Del artikel:

I et område, hvor indbyggerne ikke ligefrem vader i akademikertilbud, var det tiltrængt med et DM-netværk. Mød tre kvinder, der alle er en del af Trekantsnetværket, og hør, hvad de får ud af det.

De kalder sig Trekantsnetværket, af den simple grund at alle i netværket bor i trekantsområdet. Og det er ikke helt uvæsenligt. Den store succes skyldes nemlig, at netværket holder til i området mellem Vejle, Fredericia og Kolding. 

“Der er ikke mange naturlige samlingssteder for akademikere. Her er jo ingen traditionel universitetsby i nærheden. Så der manglede et miljø for nogle med længere uddannelse. For mig er der noget specielt ved at være sammen med andre med en lang uddannelse”, siger Astrid Søe, der er facilitator på Trekantsnetværket.

Da Bettina Byskov-Eriksen for et par år siden flyttede fra København til trekantsområdet, savnede hun også andre akademikere i sin omgangskreds: 

“Mit første netværk i trekantsområdet var min mødregruppe, som jeg var rigtig glad for. Men jeg manglede også et fagligt fællesskab. Jeg havde brug for nogle, jeg kunne tale med om de udfordringer, der er på jobbet. Blandt andet har vi talt om vanskeligheden ved at finde balancen mellem arbejde og fritid. Jeg har fået meget ud af de faglige diskussioner omkring arbejdslivet”, fortæller Bettina Byskov-Eriksen.

Det var netop på grund af manglende tilbud til akademikere, at Mette Ipsen startede Trekantsnetværket op: 

“DM holder typisk arrangementer i Aarhus eller København, men det er urealistisk, at man tager den lange vej, når man bor i den anden ende af landet”, siger Mette Ipsen, der grundlagede Trekantsnetværket for cirka fem år siden.

Det kræver noget
Der er cirka 50 i netværket, og til de faglige arrangementer plejer der at møde 30 op. Det skete fx, da netværket inviterede til foredrag om mindfulness. Her præsenterede en foredragsholder netværket for metoder, der skal afhjælpe stress. Succesen var så stor, at det blev til to oplæg mere om emnet. En anden gang var netværket på virksomhedsbesøg på hinandens arbejdspladser.

“Det var interessant at høre, hvordan de forskellige var havnet i deres stillinger. Det gav meget inspiration til, hvordan man kan skrue sin karriere sammen. Det var karriereveje, jeg aldrig selv havde tænkt på”, siger Astrid Søe. 

De tre kvinder er enige om, at det kræver noget, hvis man vil have det optimale ud af et netværk: “Jo mere du giver af dig selv, jo mere får du ud af det. Man bliver nødt til at være åben og dele ud af sine erfaringer”, siger Bettina Byskov-Eriksen.
Mette Ipsen støtter op om den udlægning: “For at få et netværk til at fungere, så skal alle være indstillet på det. Ingen skal forvente at komme kun for selv at få et udbytte, så bliver netværket ikke en succes”.

}