Dansk Magisterforening

Ingrid Stage: “Jeg skal finde den højeste fællesnævner”

Maja Skov Vang
Del artikel:

DM’s formand skal være formand for Akademikerne i perioden 1. juli – 31. december 2013. Hun mener ikke, det bliver et problem at have to formandskasketter på, men erkender, at hun må drosle ned på arbejdet i DM.

Det første, Ingrid Stages søn sagde, da han hørte, at Akademikernes formand gik af, var “åh nej”. 

“Han vidste, at det kunne betyde, at nu skulle jeg være formand for AC. Jeg ser jo ikke min søn og børnebørn særlig meget i forvejen”, siger DM’s formand, Ingrid Stage, der 1. juli bliver konstitueret formand for Akademikerne (tidligere Akademikernes Centralorganisation), efter at Erik Jylling valgte at stoppe et halvt år før udløbet af sin anden funktionsperiode til fordel for et job som ledende overlæge. 

Indtil januar 2014, når Akademikernes bestyrelse har valgt ny formand, kommer Ingrids børnebørn ikke til at se mere til deres farmor. For mens de fleste andre på 64 år begynder at tænke på otiummet, vælger DM’s formand altså at sætte endnu en formandskasket på hovedet. Selvom det kan være svært at bære to kasketter på samme tid, ser Ingrid Stage det ikke som et problem: 

“Der er besluttet en fordeling af arbejdsopgaverne. Det er klart, at jeg ikke kan bruge min arbejdstid hos DM 100 procent, og jeg vil primært i perioden fungere som Akademikernes formand. Det vil i højere grad være DM’s næstformand, Peter Grods Hansen, og forretningsudvalget, der tager sig af de opgaver, der normalt er mine. Det bekymrer mig ikke. Jeg har fuld tillid til, at de kan varetage jobbet lige så godt som jeg. Det sværeste bliver, at jeg måske ikke får mulighed for at svare de mails, jeg får fra DM-medlemmer hver dag. Det skal jeg finde en løsning på”, siger Ingrid Stage.

Til trods for at Ingrid Stage hos både DM og Akademikerne varetager akademikernes interesser, bliver den nye formandspost noget andet, end hun er vant til hos DM: 

“Det bliver spændende at varetage alle akademikernes interesser og ikke kun DM’s medlemmers i forhold til både arbejdsmarked, forskning og uddannelse. Nu skal jeg være med til at finde den højeste fællesnævner”, forklarer Ingrid Stage.

Sin egen tone
Det bliver ikke som at komme til en helt ny arbejdsplads, når Ingrid Stage 1. juli træder ind ad døren som ny formand hos Akademikerne, for hun har både siddet i AC’s bestyrelse, i diverse AC-forhandlingsudvalg og været næstformand i de næsten fire år, hvor Erik Jylling har siddet som formand. Men trods det tætte parløb med Erik Jylling, som Ingrid har været meget glad for, vil hun ikke blot føre formandskabet videre ad samme tangent:

“Jeg vil selvfølgelig give det min egen personlige tone og forsøge at fastholde og måske udbygge Akademikernes profil i offentligheden. Men som konstitueret er der grænser for, hvor meget jeg selv kan præge mit jobs indhold. Jeg vil under alle omstændigheder lade mig lede af bestyrelsens beslutninger og holdninger”, forklarer Ingrid Stage. 

Det skræmmer ikke den erfarne formand, at arbejdsugen, der i forvejen er på mellem 60 og 70 timer, måske bliver endnu længere. 

“Mit arbejde gør mig glad. Det er nok, fordi jeg arbejder med noget, der interesserer mig, at jeg bruger så meget tid på det. Jeg elsker også at gå i haven, når muligheden er der, men så har jeg altid en tændt telefon på mig. Min mand og jeg har talt om, at det kunne være, at jeg skulle prøve at holde den slukket en gang imellem, men det har jeg meget svært ved”, erkender Akademikernes nye formand.

}