Dansk Magisterforening

Tema om efteruddannelse

Redaktionen
Del artikel:

Magisterbladet og DM Efteruddannelse har undersøgt magistrenes forhold til efteruddannelse. Hvad vælger de? Hvilken efteruddannelse har de rent faktisk fået? Hvem får efteruddannelse? Hvad er varigheden af den? Hvad koster den? Hvad betyder den for dem i deres job? Og mange flere spørgsmål. 

Vi har sendt et spørgeskema ud til 5.909 tilfældigt udvalgte magistre, og 1.466 har svaret. Det giver en svarprocent på 25.
Lidt over halvdelen af respondenterne er humanister, og godt en tredjedel har en naturvidenskabelig eller sundhedsvidenskabelig baggrund, 65 procent er offentligt ansatte, 27 procent er privat ansatte, og 16 procent er ledere i enten det offentlige eller det private.

På de efterfølgende sider (16-52) kan du læse om undersøgelsens vigtigste resultater. At 43 procent overhovedet ikke får nogen efteruddannelse. At der i krisetider spares på budgetterne til efteruddannelse. At den danske tradition for efteruddannelse danner europæisk skole. At megen efteruddannelse er spildt. At DM har lange traditioner for at tilbyde sine medlemmer efteruddannelse. Og om meget mere. Du kan også møde fem af dine kolleger, der fortæller, hvad efteruddannelse har betydet for dem.

Vi siger tak til alle, der har besvaret spørgeskemaet. Vi har blandt alle besvarelserne trukket lod om to iPad Mini. De heldige vindere er Pia Barnholdt Kristoffersen og Ida Juhler. Tillykke til jer!

Med venlig hilsen
Redaktionen

 

Læs temaartiklerne her:

Fire ud af ti får ikke efteruddannelse

Efteruddannelse er i voldsomt fald

Jeg fandt min hylde

På Grundtvigs skuldre

International efteruddannelse efter dansk forbillede

Innovative virksomheder satser på kompetenceudvikling

Netværk gav mig job

Efteruddannelse for egne penge

Kurser i ledelse hitter

Fra belønning til virksomhedsstrategi

Det var en øjenåbner

Medlemmer af DM vil ikke veksle løn til efteruddannelse

Efteruddannelse er oftest ineffektiv

Jeg havde behov for sparring

Lederne løber med efteruddannelsen

Bliv klogere med voksen-SU

Jeg skiftede job

DI: Brug erhvervsph.d.-ordningen som efteruddannelse

Stærk efteruddannelse styrker dine muligheder

}