Dansk Magisterforening

Dansker i Tyskland: Signe Steensgaard

Mathias Irminger Sonne
Del artikel:

Arbejder i advokatfirmaet Beck Rechtsanwälte i Hamburg, der bl.a. har fokus på det danske marked. Er uddannet cand.ling.merc. fra Handelshøjskolen i Aarhus

Hvordan havnede du i Hamburg?

“Allerede i løbet af min studietid var jeg i praktik ved det danske generalkonsulat i Hamburg, og allerede otte dage efter at jeg blev færdig med min kandidatuddannelse i sommeren 2011, fik jeg job ved Ramböll Management – også i Hamburg. Der er flere af mine medstuderende fra min årgang, der stadig går ledige i Danmark, men hernede er der virkelig job at få. Derfor søgte jeg også videre her i Hamburg. Der gik kun fire dage, fra jeg så jobopslaget fra Beck Rechtsanwälte, til jobbet var mit”.

Vil du anbefale andre danske akademikere at prøve lykken i Tyskland?

“Jeg kan kun anbefale danske akademikere at overveje det tyske arbejdsmarked som en del af karrierebanen. Det er en fed erfaring, der samtidig ser godt ud på cv’et: Man viser, at man er mobil, at man tør kaste sig ud i nye sprog, og at man tænker internationalt”.

Hvilke kulturforskelle oplever du i forhold til Danmark?

“Her er en strammere dresscode, man siger selvfølgelig De, og hierarkierne er mere udtalte her. I det store og hele nok mere formelt, men det har også sine fordele – der er mange ting, der fungerer mere gnidningsfrit”.

Tjener tyske akademikere mere eller mindre end danske?

“Generelt får man en lidt lavere løn i Tyskland, men løn er jo en relativ størrelse. Fra husleje over kulturelle aktiviteter til mad får man mere for pengene her”.

Har du planer om at flytte tilbage til Danmark?

“Hamburg er jo lige om hjørnet fra Danmark. Folk kommer gerne på besøg, og man er hjemme på et par togtimer. Jeg bliver her næppe hele mit arbejdsliv, men jeg har heller ingen aktuelle planer om at flytte tilbage nordpå”.

}