Danske iværksættere skaber nye arbejdspladser, men de kunne skabe endnu flere, hvis de kunne rejse kapital hos andre end family, fools and friends. Konference stillede skarpt på hjælp til danske vækstvirksomheder.
Litteratur, teater, middelalder, krig, filosofi, jazz, rock, poesi, naturvidenskab, nyt nordisk køkken, politik. Der er snart ikke det vidensfelt, der ikke skal markeres, fejres og belyses alternativt under nyskabende former med sin egen festival over flere dage. Vi har endda kun set toppen af isbjerget, mener eksperter. Og det kan betyde mange nye magisterarbejdspladser.
Tyskland trodser den europæiske krise, men lider af en udbredt mangel på kvalificeret arbejdskraft. For danske akademikere er der gode muligheder for job i Tyskland, hvis man kan – eller vil lære – tysk.
Som de dansk-tyske pendleres vigtigste serviceorgan kender folkene på Regionskontoret Sønderjylland-Schleswig mulighederne på det tyske arbejdsmarked. Men desværre er danske akademikere ikke mobile nok, mener kontorets leder, Peter Hansen.
Arbejder i Social Media-afdelingen ved Zalando i Berlin, der driver onlinehandel i en række europæiske lande.
Er uddannet cand.it. fra Aarhus Universitet og markedsføringsøkonom fra Erhvervsakademi Aarhus
Arbejder i advokatfirmaet Beck Rechtsanwälte i Hamburg, der bl.a. har fokus på det danske marked.
Er uddannet cand.ling.merc. fra Handelshøjskolen i Aarhus
Mere end 150.000 offentligt ansatte har de seneste år fået kortlagt deres psykiske arbejdsmiljø ved hjælp af såkaldte Trivselmeter-målinger. Men Trivselmeter er dybt vildledende, lyder det fra arbejdsmiljøeksperter.
Akademisk arbejdskraft giver højere produktivitet i danske virksomheder. I gennemsnit bidrager en akademiker med en halv million kroner til årsregnskabet, vel at mærke efter at udgiften til løn er trukket fra.
Alle leger. Også dem, der hævder, at de aldrig gør. Det fastslår Ann Charlotte Thorsted, der forsker i leg i organisationer. Og det kan være en god idé at droppe nogle af fordommene om, at leg ikke er for kloge hoveder. I bedste fald kommer der både gode idéer og et bedre arbejdsmiljø ud af det.
Lotte Spanggaard blev ansat i DM den 3. juni i år som ny forhandlingsdirektør. Til daglig er hun chef for 40 konsulenter, der rådgiver DM’s mange medlemmer om primært løn- og ansættelsesforhold, men også om barsel, afskedigelser, overenskomster, arbejdsmiljø med meget mere.
Lotte Spanggaard er uddannet cand.jur. og kommer fra en stilling som HR- og administrationschef i Forsvarsministeriets departement. Tidligere har hun været ansat i Djøf som forhandlingschef.