Dansk Magisterforening

Det’ mit job: Nina Frimodt-Møller

Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

Nina Frimodt-Møller, 39 år, Corporate Health Manager, Nordea Liv & Pension

Er det korrekt at antage, at du er mere til gulerod end til pisk?
Det er korrekt. Det sundhedsprojekt, jeg er ansvarlig for, handler ikke om at tvinge folk til mere motion og sundere kost. Det handler derimod om at skabe trivsel, øge medarbejdernes arbejdsglæde og et hjælpe dem til et større mentalt overskud i hverdagen. Vi definerer sundhed som energi og taler om balance i livet snarere end om familie-arbejdslivsbalance.

Og hvordan opnår I alt det i Nordea Liv & Pension?
Vi sørger for at give medarbejderne nogle gode tilbud, både kostforløb, motionshold og kurser i mental træning. Vi arrangerer løbehold, styrketræning på græsplænen, har hold i meditation og mindfuldness og tilbyder kostvejledning som en integreret del af hverdagen. Nogle gange laver vi events, måske en fiskedag eller en dag med fokus på saltindtaget, hvor vi måler folks blodtryk. Vi har et sundhedsbibliotek, hvor man kan låne vippebræt og træningselastikker til brug ved møder eller en blender, hvis man vil servere smoothies for sine kolleger i stedet for kage til kaffen.

Hvad nu, hvis en medarbejder slet ikke ­ønsker, at arbejdspladsen skal blande sig i den livsstil, vedkommende fører?
Det er helt frivilligt, der er ingen løftede pegefingre, og man kan umuligt ramme alle. Vi ved godt, at det kan være grænseoverskridende for nogle at smide skoene og meditere sammen med kolleger. Det respekterer vi. Men vi prøver at gøre tilbuddene nemme, sjove, attraktive og let tilgængelige for vores medarbejdere. Men det er ikke gratis. Folk betaler selv og flekser ud, hvis de benytter vores tilbud. Det har godt en tredjedel af vores knap 500 ansatte gjort hvert år i de tre år, projektet har kørt.

Og til gengæld for indsatsen får Nordea Liv & Pension reduceret antallet af sygedage blandt medarbejderne?
Det er korrekt, men det er ikke det vigtigste. Der sker mange andre spændende ting på en arbejdsplads, hvis man laver den type projekt. Hierarkier ophæves, når man har stået og svedt sammen i motionslokalet, kontakter knyttes på tværs af afdelinger. Et sundhedsprogram rykker både ledelsesmæssigt, kulturelt og socialt i organisationen.

Er du selv en omvendt fitness-gudinde med balder af stål, der aldrig kunne drømme om at røre hvidt sukker?
Ha! Nej! Jeg er en ganske almindelig gennemsnitsdansker, der konstant skal arbejde med både mine spise- og motionsvaner. Og fordi jeg er, som folk er flest, taler jeg også med stor troværdighed om vores program. I 2010 blev Nordea Liv & Pension kåret som Danmarks sundeste arbejdsplads, og jo mere jeg arbejder inden for det her, jo mere overbevist er jeg om, at vores projekt er inde på noget af det helt rigtige. Det ser ud til, at omverdenen synes det samme. I dag bruger jeg 75 % af min tid som sparringspartner for andre virksomheder, der gerne vil gå samme vej.

}