Dansk Magisterforening

3 skarpe til finansminister Bjarne Corydon

Del artikel:

Magisterbladet (MB): Bjarne Corydon, hvordan skal ministerierne og styrelserne tackle de store fyringsrunder både i forhold til de medarbejdere, der er blevet eller bliver varslet i disse uger, og i forhold til dem, der bliver tilbage?
Bjarne Corydon (BC): “Det er vigtigt, at personaletilpasninger sker så smidigt og smertefrit som muligt, men for de berørte er det naturligvis aldrig en god situation at være i. Regeringen lægger vægt på en høj grad af ordentlighed i de processer, der knytter sig til personaletilpasninger. Der er nogle regler og procedurer, der skal følges, i sådan en proces. Vi anbefaler, at processen bliver så gennemskuelig som muligt, så medarbejderne ved, hvad der foregår. Jeg har tillid til, at de lokale ledelser i samarbejde med SU-udvalgene håndterer det på en ordentlig måde”.

MB: Hvad bliver konsekvenserne af de store besparelser?
BC: “Den konkrete udmøntning af budgetreduktionerne i de forskellige ministerier sker på baggrund af ministeriernes egne handlingsplaner til prioriteringer og effektiviseringer, som regeringen så behandler. De enkelte ministerier har ansvaret for at implementere og udmelde handlingsplanerne, også eventuelle karriere- og kompetenceaktiviteter. Budgetforbedringerne kan fx ske ved sammenlægning af styrelser eller oprettelse af fælles koncerncentre, der løser tværgående opgaver. Sådan gør man fx i Finansministeriets koncern”.

MB: Vil man læsse flere opgaver over på den i forvejen pressede embedsbefolkning, ellervil der være ydelser, man ikke længere leverer, eller opgaver, man ikke længere løser?
BC: “Idéen med effektiv administration i staten er at målrette bevilgede midler mod kerneopgaver. Det indebærer en fokusering af ministeriernes nuværende opgaveportefølje, hvor ikke-prioriterede opgaveområder bortfalder, og øvrige områder effektiviseres, hvis muligt. Målet er en mere effektiv opgavevaretagelse i centraladministrationen, samt at ministeriernes indsatser understøtter regeringens overordnede politik”.

}