Nu bliver det muligt for selvstændige at få dagpenge under barsel. Det skal gøre livet som iværksætter mere attraktivt og samtidig gøre det lettere for også kvinder at starte egen virksomhed.
Goddag til bitch, dyneløfteri, familietamtam og festryger. En ny udgave af Retskrivningsordbogen er på gaden og med den diskussionerne om, hvorvidt skriftsproget bare skal være, som det plejer, eller om det er i orden at justere det efter, hvordan det bruges.
Berusende, bekymrende, frisættende, begrænsende, udmattende, oplivende, nysgerrighedsvækkende. Meget kan man sige om tilværelsen som selvstændig eller freelancer, men kedeligt bliver det aldrig. DM inviterede iværksættere til konference på Zahles midt i København, og såvel nystartede som erfarne magistre mødte op for at hente nye vitaminer til deres virksomhed. Men hvad får magistrene til at lægge arm med momsregnskaber, skat, hjemmeside, markedsføring og virksomhedsplaner?
Magisterbladet spurgte fire deltagere.
I år er lønnen steget med over tre procent i gennemsnit for privatansatte DM-medlemmer. Men årets ekstra penge er ulige fordelt. Unge stiger mest, mens lidt ældre privatansatte magistre har fået et hak i købekraften.
Lønnen for DM’ere ansat i det offentlige er i gennemsnit steget med beskedne 2,7 pct. siden sidste år. For ansatte på slutløn er der tale om en reallønsnedgang.
De ansatte på universiteterne kæmper fortsat med at indhente sidste års reallønsnedgang. Det viser de nyeste løntal for universitetsområdet, der også afslører, at lønforskellen til det private arbejdsmarked vokser med ancienniteten.
Æstetik, akustik og design er i top i UC Sjællands nye campus ved Trekroner. Men betontunge husregler spænder ben for at skabe et levende undervisningsmiljø, mener underviserne.
Sociologien lever og har det godt i Danmark. Dansk Sociologforening samler et bredt spektrum af sociologer, der bruger faget i vidt forskellige sammenhænge. Som noget nyt vil foreningen til at efteruddanne sine medlemmer.
Den offentlige sektor er under pres. Uanset hvad statsministeren hedder, er kravene til den offentlige sektor stigende. Sådan har det været i de sidste mange år, og den strammere økonomi kombineret med stadig flere krav fra borgerne betyder, at der er et stigende behov for nytænkning. Vi skal simpelthen være med til at skabe rammerne for, at opgaverne kan løses smartere. Er aftaler og overenskomster så en del af løsningen – eller en del af problemet? For os er svaret indlysende.