Dansk Magisterforening

Formidling i nyt DM-forum

Del artikel:

Inspiration, viden og netværkspleje. DM-medlemmer har fået et nyt fagligt forum. I fokus er kommunikation, journalistik, salg og marketing, sprog, oversættelse og bøger.

“Har nogen her erfaring med e-publicering?”. Spørgsmålet er stillet i LinkedIn-gruppen for Sprog og kommunikation i DM, og det sandsynlige svar er “ja”.

LinkedIn-gruppen tæller omkring 300 medlemmer, og de fleste har sprog, kommunikation og formidling som fag. For andre er det en interesse, der er vokset ud af andre fagligheder. Og præcis sådan skal det være.

“Mange medlemmer har job, der kræver en kombination af mange fagligheder og kompetencer. Den typiske magister er atypisk”, fortæller Trein Møller, der er konsulent i DM og projektleder for de faglige universer.

Multifaglige magistre
I dag er DM’s faglige tilbud til medlemmerne organiseret i syv universer. “Sprog og kommunikation” er et af dem, men med bløde grænser til de seks øvrige universer.
“Da vi etablerede de syv universer, spurgte vi DM’s medlemmer, hvor deres faglighed lå. Rigtig mange svarede, at de havde flere fagligheder. De hørte både hjemme i «Sprog og kommunikation” og i “Administration, organisation og politik” eller “Kultur og sundhed”. LinkedIn-gruppen er et åbent forum. Man er også velkommen, selv om ens kernefaglighed er en anden, bare man interesserer sig for sprog og kommunikation”, siger DM’s Trein Møller.

Stærkt værktøj
 DM’s LinkedIn-gruppe for sprog og kommunikation kan man dele sin viden, netværke og få nyheder fra universet om nye artikler, konferencer og fyraftensmøder.

“Man kan skrue op og ned for sin deltagelse. For nogle vil det være fint at kigge med og få nyheder. Andre har måske lyst til at være med i vores baggrundsgruppe, hvor man kan få større indflydelse på universets tilbud. Vi håber, at mange vil være med på det niveau, de selv finder rigtigt. DM har så mange dygtige formidlere. Hvis de puljer deres viden i LinkedIn-gruppen i universet generelt, kan det blive et utrolig stærkt værktøj for dem alle”, fremhæver Trein Møller.

}