Dansk Magisterforening

Danmark vært for Europas største videnskabskonference

Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

Arrangørerne forventer mellem 4.000 og 5.000 deltagere, når København i sommeren 2014 bliver vært for Europas største videnskabskonference, ESOF – også kaldet forskningens OL – der afholdes hvert andet år i en europæisk storby.

Danmark fik for nylig overdraget værtskabet ved en ceremoni i Dublin, som stod for afholdelsen i år. Her var det naturligt nok CERN-forskernes opdagelse af Higgs’ partikel, der var blandt de helt store trækplastre. Hvilken viden og nye opdagelser fra forskningens verden der kommer til at trække folk til København, er for tidligt at spå om. Men otte temaer – heriblandt aldring, vand og klima – er allerede udpeget som de centrale.

Professor Klaus Bock, som er udpeget til at stå i spidsen for arrangementet, tøver ikke med at kalde ESOF for et af de største og vigtigste brobyggerprojekter på europæisk jord mellem forskerverdenen og det omgivende samfund. Deltagerne er nemlig – ud over forskerne – erhvervsfolk, journalister, studerende og politikere, ligesom der vil være masser af arrangementer og populærvidenskabelige foredrag for byens borgere.

“Danmark og EU bruger enorme summer på forskning. Det er skatteborgerne, der betaler, og vi synes, at samfundet har krav på at få at vide, hvad pengene går til. Bl.a. derfor har vi givet konferencen, som er den sjette af slagsen, hovedtitlen “Science Building Bridges”, siger Klaus Bock, der ud over at være professor også er bestyrelsesformand for Danmarks Grundforskningsfond.

Det bliver TAP1 på Carlsberggrunden, der lægger faciliteter til videnskabskonferencen. Klaus Bock håber, at ESOF vil give en masse positiv og indsigtsfuld omtale af gode projekter og resultater fra forskningens verden.

“Jeg medgiver, at det er blevet bedre, men aviserne skriver stadig mest fra universitetet, når der finder skandaler sted og afsløres fusk med laboratorieforsøg. Hver dag byder heldigvis også på en spændende ting inden for alle grene af videnskaben,” siger professoren.
}