Når regeringen anklager fleksjobordningen for at koste staten for mange penge, så er det, fordi den glemmer, at fleksjobbere også genererer penge tilbage til staten, lyder kritikken.
Danskerne køber falsk tryghed, når de melder sig ind i de gule fagforeninger for at spare penge, for det er forretninger og ikke fagforeninger, kritiserer arbejdsmarkedsforskere.
De gule fagforeninger er i voldsom vækst. Magisterbladet har spurgt Søren Fibiger Olesen, formand for Kristelig Fagforening (Krifa) med dens 135.000 medlemmer, om, hvorvidt de gule fagforeninger overhovedet er fagforeninger, og om deres arbejde ikke er med til at underminere det danske arbejdsmarked på sigt.
Direktøren er væk, souschefen har sagt op, de varslede fyringer er kaldt tilbage, og den stærkt kritiserede strategi for oplevelsesøkonomi er lagt i graven. Oprydningen på Tøjhusmuseet er i fuld gang, efter at medarbejderne gik offentligt ud med deres kritik af forholdene.
Hvis en kritisk juraprofessor har ret, har Naturstyrelsen ignoreret Folketinget og hævet ambitionsniveauet langt over, hvad der politisk var besluttet i forbindelse med implementeringen af EU’s vandrammedirektiv.
Etnograf Ole Høiris fra Aarhus Universitet har redigeret 3.525 sider om samfundsudviklingen. Det har været en faglig udfordring ud over det sædvanlige. Men på ingen måde skræmmende. Projektet har blot givet den naturelskende docent endnu flere gode idéer.
Forløberen for Dansk Magisterforening, Almindelig dansk cand.mag.-Organisation, drøftede på sit første repræsentantskabsmøde den 20. oktober 1919 oprettelsen af en juniorafdeling for stud.mag.er. Heri kunne bl.a. optages kvindelige studiner, for i 1903 gav skoleloven mulighed for, at piger kunne komme i gymnasiet.
Et 101 år gammelt selskab sørger for, at vi kan blive klogere på det danske sprog og på de klassiske forfattere. Tanken med selskabet er uændret, men nettet har fået stor betydning og gør det muligt for alle at læse med.