Dansk Magisterforening

Flere DTU-studerende rejser ud

Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

Det er ikke kun Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, som mærker en stigende interesse fra studerende, der gerne vil på udlandsophold undervejs i studierne. Tendensen er den samme på Danmarks Tekniske Universitet, DTU, som på bare to år har oplevet en stigning i ansøgertallet på næsten 84 procent.

I 2011 fik 362 DTU-studerende muligheden for at tage et semester ved et universitet i udlandet. I 2010 var tallet 296, året inden rejste kun 197 af sted, mens tallet i 2008 var 162.

Den øgede interesse for internationale udvekslinger blev senest understreget, da DTU midt i maj – og under overværelse af både kronprinsparret og uddannelsesminister Morten Østergaard (R) – underskrev en række aftaler om et tæt universitetssamarbejde med det koreanske Daejon-baserede Universitet KAIST.

Dekan ved DTU Martin Bendsøe fortæller, at det er asiatiske destinationer som Kina, Singapore og Korea samt de andre BRIK-lande, Brasilien, Rusland og Indien, der i de senere år har fået de studerendes bevågenhed.

“For DTU-studerende kommer de eksotiske og kulturelle oplevelser i anden række. De studerende har et meget stærkt fagligt fokus og er optaget af at styrke deres cv og dermed forudsætningerne for at få et godt job efter endt uddannelse”, forklarer Martin Bendsøe.

Dekanen oplyser, at DTU for 15-20 år siden også havde en meget stor søgning til udlandet blandt sine studerende, men at interessen siden dykkede. Når stigningen i ansøgertallet igen er markant på vej op, er der flere årsager.

“Både DTU og de studerende selv har fokus på globaliseringen og de udfordringer, det giver på jobmarkedet. Vores internationale kontor er blevet styrket, men vi skal blive endnu bedre til at fortælle, hvor fleksible vi er i forhold til at meritoverføre udlandsstudier. Og så har de unge selv fokus på emnet, og de DTU-studerendes blad, Krydsfelt, har fx for nylig haft en længere artikelserie med udlandsophold som tema”.

Selv tog DTU ifølge Martin Bendsøe imod cirka 700 exchange-studerende i 2011. De fulgte både sommerkurser og et eller flere semestre på universitetet. psi

}