Dansk Magisterforening

Nyt job: Thomas Breck

Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

Thomas Breck, 52 år, Fra sekretariatsleder i Informationscenter for Miljø & Sundhed til seniorrådgiver i European Institute for Risk Management.

Du har forladt et lederjob til fordel for en stilling som rådgiver. Hvorfor?
Jeg oplever egentlig ikke springet som så stort. I begge job handler det om at rådgive om risiko og handlemuligheder. I IMS var målgruppen forbrugeren. I mit nye job er det private og offentlige virksomheder og ngo’er. Jobfunktionen er selvfølgelig en anden, men mange af dem, jeg skal rådgive, er selv ledere, så ledererfaring er en væsentlig kompetence.

Hvad skal du lave som seniorrådgiver i European Institute for Risk Management?
EIRM er en virksomhed, der indsamler, bearbejder og formidler viden om risikoledelse og risikostyring. Min opgave bliver at udvikle risikokommunikation som et nyt rådgivningsområde. Det handler om at skabe det bedst mulige grundlag for samtale og beslutninger om risiko på alle niveauer af samfundet. I virksomheder, organisationer, kommuner eller civilsamfundet. Risikokommunikation er altså ikke det samme som krisekommunikation, dvs. rådgivning til virksomheder i krise, men bredere og mere langsigtet.

Giv et eksempel på en opgave, som kan lande på dit skrivebord i morgen?
En kommune eller en styrelse kan have brug for at få kigget deres strategi efter i sømmene, så organisationen er forberedt på at håndtere kommunikationen i forbindelse med potentielle risici. Jeg bistår med viden, strategisk rådgivning, dialogprocesser eller uddannelse af deres ansatte. Et område kunne være klimaforandringerne. Skal en kommune fx beskytte et lavtliggende parcelhusområde eller i stedet satse på at renovere kloaksystemet i hele området? Og hvordan inddrager og informerer man bedst borgerne i det tilfælde?

Hvorfor er det lige risikokommunikation, der har været den røde tråd i din karriere?
Fordi frygten konstant er på vores samfunds dagsorden, ikke kun når det handler om kemikalier, fødevarer og miljø, men på stort set alle områder. Det er supervigtigt og et meget spændende arbejdsfelt at yde support i den type sager. Det er mit håb at være med til at gøre risikobeslutninger så oplyste og samtidig så legitime som muligt. For vi slipper ikke for at skulle træffe dem.

Hvor er du henne om fem år?
Jeg sidder her og har forhåbentlig haft tiden til også at lægge sidste hånd på en håndbog i risikokommunikation.
}