Dansk Magisterforening

Nyt job: Anne Nybo

Liv Alfast Kretzschmer
Del artikel:

Anne Nybo, 31 år, fra projektkoordinator i Mellemøstafdelingen, KVINFO, til mellemøst­konsulent i Dansk Ungdoms Fællesråd

Hvad skal du lave i dit nye job?
Jeg skal arbejde med mellemøstprojekter i Dansk Ungdoms Fællesråds internationale afdeling, og jeg kommer primært til at arbejde med unge danskere og arabere under programmet “Agents of Change: MENA – DK Youth Program”. Jeg skal rådgive de af DUF’s medlemsorganisationer, der gerne vil arbejde med projekter i Mellemøsten. Jeg rådgiver i forhold til, hvordan man får del i den projektpulje, der er på området, og hvordan man kommer videre fra den gode idé til et færdigt projekt. Derudover får jeg ansvaret for et tværpolitisk projekt, hvor danske ungdomspartier arbejder sammen med libanesiske ungdomspartier. Samarbejdet skal udvides til flere lande i regionen, så det går fra at være et dansk-libanesisk projekt til at blive et dansk-arabisk projekt. Derfor tager jeg om en uge til Syrien, Palæstina og Algeriet.

Hvad er det, du kan?
Jobbet hænger rigtig godt sammen med mit job i KVINFO, hvor jeg også arbejdede i Mellemøstafdelingen, og mine studier i arabisk. Jeg har god erfaring med rådgivning og projektarbejde og en god fornemmelse for målgruppen. Mit fokus var på køn i KVINFO, og det fokus tager jeg med mig her, hvor fokus er på unge, men hvor køn også er vigtigt at tænke med. Jeg har et stort netværk i Mellemøsten, som jeg også kan trække på i jobbet, og jeg er formand for en mellemøstforening i Danmark. Jeg er nyuddannet, men har under og ved siden af studiet fået mange erfaringer, som jeg kan bruge her.

Hvad er dit succeskriterium?
At jeg sørger for, at min faglighed træder igennem i mit arbejde, selv når jeg beskæftiger mig med målgrupper og projekter, hvor det ikke ligger lige for.

Hvorfor er fagligheden så vigtig?
Den er vigtig, fordi der er så meget fokus på Mellemøsten. Der er et meget unuanceret billede af Mellemøsten i Danmark, og jeg vil gerne være med til at give billedet flere nuancer. Det kan fx være i forhold til at nuancere den forestilling, de unge, der skal være med i projekterne, har på forhånd. De skal kende konteksten og se mulighederne og faldgruberne, og der skal jeg være med til at klæde dem på. Men også når projekterne planlægges, er det vigtigt at sørge for, at de unge danskere møder mange forskellige mennesker og ser forskellige sider af Mellemøsten, så de kommer hjem med en større viden. lk
}