Dansk Magisterforening

Glad pris til Ole Christensen – og sur til Helge Sander

Mogens Tanggaard
Del artikel:

EU-parlamentarikeren Ole Christensen fra Socialdemokraterne modtog kort før jul DVIP-KUA’s glade årspris.

Klubben af deltidsansatte undervisere ved Københavns Universitets Humanistiske Fakultet indstiftede i 2007 en årspris, som uddeles til personer, der i årets løb skønnes at have haft afgørende indflydelse på de deltidsansattes vilkår. Prisen er delt i en glad og en sur pris, alt efter om vedkommende har haft positiv eller negativ betydning for de deltidsansatte universitetslærere.

Ole Christensen fik den glade pris, fordi han “har gjort en stor og behjertet indsats for at få taget spørgsmålet om den danske stats misbrug af deltidsansættelser op i EU. Ole har fået EU-kommissær Vladimir Spidla til at stille spørgsmål om implementeringen af EU-direktiverne om deltids- og tidsbegrænsede ansættelser til den danske stat, og det er vores håb, at den danske stat vil blive pålagt at leve op til disse direktiver, hvis klare hensigt det er at sikre alle lønmodtagere i EU ensartede rettigheder. Den danske stat forholder imidlertid med henvisning til en klart politisk dom ved voldgiftsretten til stadighed de deltidsansatte universitetslærere disse rettigheder”, som der står i indstillingen.

Den glade pris består af nogle flasker velsmagende, men selvsagt ikke alt for dyr rødvin.

Den sure pris – en flaske vineddike – gik til videnskabsminister Helge Sander, “som brillerer ved konsekvent at nægte at forholde sig til universiteternes misbrug af deltidsansættelser, mens han tilsyneladende uden dybere kendskab til den virkelighed, som vi andre lever i, tappert gentager sit mantra om universiteter i verdensklasse og forskningsbaseret undervisning.

Prisen tildeles mere i beundring for hans nærmest rørende positivitet og vedholdenhed end for udvist kompetence og indsigt”, som det udtrykkes i begrundelsen for at give sur eddike til Helge Sander, der i øvrigt var forhindret i at deltage i højtideligheden.

}